A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában a Tiac VSE, a Herend PSK csapatát látta vendégül március 6-án, a Városi Sporttelepen.

 

Motiváltan kezdte a mérkőzést a tapolcai csapat, a nagy kedvel játszó Mészáros Dominik már a mérkőzés elején megszerezhette volna az első gólt, de ezzel a 28. percig várni kellett, amikor Kiss János talált a kapuba.

 

 

Folyamatosan a hazaiaknál volt a labda, ennek gólokban is meglett az eredménye, a félidő vége előtt Falati Milán, majd ismét Kiss János volt eredményes.

 

Kiss János lövéseitől kétszer zörrent a vendég háló fotó: hg

 

A második félidőben sem változott a játék képe, a vége előtt Ladányi Bendegúz állította be a végeredményt. A mérkőzésen még két szabályos gólt szerzett a Tiac, de ezeket les miatt nem adta meg a játékvezető. Folyamatosan mutatkoznak be az ifjúsági csapat játékosai a felnőtt csapatban, most Pongrácz Szabolcs kapus kapott pár perc játéklehetőséget a mérkőzés végén. A látottak alapján az eredmény a vendégekre nézve hízelgő, de dicséret illeti a sportszerűen játszó Herend csapatát is, nem adták fel, küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak.

 

Dobján Krisztián vezetőedző értékelése:

-A kora tavaszias időben megrendezett találkozón a tartalékos hazai csapat szerette volna megszakítani rossz sorozatát, melyhez ideális ellenfélnek tűnt a kieső zónában tanyázó Herend. A kezdeti percek tapogatódzását folyamatosan váltotta fel az egyre magabiztosabb és bátrabb hazai támadójáték. Az első fél órában a helyzetek ugyan kimaradtak, de Kiss János révén csak megszületett a megérdemelt vezető találat. A szünet előtti percekben aztán Falati Milán talált be, majd Kiss Jani megszerezte a második gólját is. Az első játékrészről egyértelműen elmondható, hogy ötletesen, kreatívan, magabiztosan játszottak a tapolcai fiatalok, számtalanszor kerültek a vendég védelem mögé, de a befejezésekbe, utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Megfigyelhető volt, hogy tudatosan keresve a lehetőségeket és megtalálva azokat jól támadott le a támadó harmadban csapatunk, rendre zavart okozva ezzel a védelemben. A fordulás utáni percek ismét mezőny játékot hoztak, majd az utolsó fél órában újra egymást követték a lehetőségek.

 

 

Tóth Marci az egész mérkőzésen tarthatatlannak bizonyult, a hátralévő fél óra kérdése az volt, hogy mennyit kell számolni majd a vendégekre, akik egyetlen kivételtől eltekintve meg sem dolgoztatták fiatal kapusunkat. A végeredményt a csereként beálló, rendkívül agilisan játszó Ladányi Bendegúz állította be, így négy találatot szerezve csapatunk szerezte meg a három pontot. Összegezve egy rendkívül egyoldalú találkozón, remek játékkal, szép gólokkal szerezte meg csapatunk a három pontot és indul el reményeink szerint az ugyanilyen szép folytatás útján. Külön öröm, hogy hosszú sérülését követően először volt kezdő Mészáros Dominik, aki nagyon jól fogta össze és irányította a középpályát. Emellett ismét az ifi kapus, Ságvári Balázs védte magabiztosan a hálónkat, akit egy újabb ifi kapus váltott az utolsó percekben Pongrácz Szabolcs személyében.

 

Hegedűs Márk a múlt heti ifi mesterötöse után a felnőtt találkozón is bizonyította, hogy lehet rá számítani és helyet követelhet magának a keretben. Folytatás hétvégén egy újabb szomszédvári rangadón Badacsonytomajon, sajnos zárt kapuk mögött./hg/

 

Reménykeltő eredmény született

| hírek, sport |