Tapolca város önkormányzata emlékhelyet alakított ki az újtemetőben a meg nem született vagy korán elhunyt gyermekeknek. A szimbolikájában és küllemében is szép alkotást a mai napon, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a meg nem született gyermekek emléknapján adták át a város és az egyház képviselői a tapolcai újtemetőben.  

 

 

Csonka Nándor plébános, Fekete Gábor kántor és Dobó Zoltán polgármester az emlékmű felszentelésének pillanataiban

 

A gyönyörű gránit alkotás Mayer Richárd operatőr kollégánk tervei alapján készült és Szilasi Sándor kőfaragó szakértelmét, munkáját dicséri.( A kivitelező mester személyes hozzájárulásként az emlékmű művészi vésetének jogdíjait átvállalta). Az emlékkő környezetét a Cselleház Kft. munkatársai alakították ki.  Dobó Zoltán a helyszínen arról beszélt, hogy az új emlékhely lehetőséget nyújt az érintetteknek, hogy méltó körülmények között megemlékezhessenek fájdalmas veszteségükről, azokról a gyermekekről, akik soha nem lehettek közöttünk. – Sajnos hazánkban alig van olyan család, akiket ennek az alkotásnak az üzenete valamiképpen nem érintene. Megpróbáltuk szimbolizálni az el nem múló fájdalmat, de az örök szeretetet is. Itt mostantól el tudjuk helyezni mécseseinket és csak remélni tudjuk, hogy az orvostudomány fejlődésével egyre kevesebbeknek kell ezen az emlékhelyen megnyugvást találniuk- mondta. A polgármester szavait követően, Csonka Nándor plébános felszentelte az emlékművet, majd Fekete Gábor kántor saját szöveggel egy szép zsoltárt énekelt el.

 

 

A szertartást  követően a jelenlévők, köztük az Egységben Tapolczáért Egyesület tagjai, Dobó Zoltán polgármester és több önkormányzati képviselő is lerótta kegyeletét az új emlékműnél. /tl/

 

Kapcsolódó videó:

Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe, és a meg nem született gyermekek emléknapja. Ennek alkalmából Tapolca város önkormányzata emlékhelyet alakított ki az új temetőben a meg nem született vagy korán eltávozott gyermekeknek.

Közzétette: Tapolcai Média – 2021. március 25., csütörtök

 

Emlékhely azoknak, akiknek a legkevesebb jutott az életből

| hírek, hitélet, önkormányzat |