Joó Zsombor a Járdányi Pál Zeneiskola tanulója 2021. február 11-én, a XIX. Sistrum Zenei Furulya Verseny nívódíját nyerte el.

 

 

A nagy hagyományú Sistrum Zenei Versenyeket évről évre megrendezi a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola. Az idei hangszeres megmérettetésre egy USB adathordozón beadott mp4 video fájllal nevezhettek a zeneiskolák növendékei. Ezúttal egy kötelező és egy szabadon választott művet, tételt vagy tételpárt kellett eljátszaniuk barokk fogású furulyán, legalább az egyiket kotta nélkül- tudtuk meg.

 

Joó Zsombor /fotó: archív/

 

Zsombor a kötelezően előadandó Wooddycock darabot kotta nélkül, a szabadon választott Telemann művet kottából játszva adta elő.  Előadását, az abban megmutatkozó különösen kimagasló teljesítményt nívódíjjal jutalmazták a bírák. Sikerében felkészítői is osztoznak, művész oktatóinak, Haga Kálmánnak és a zongorakísérőnek Müller Ilonának is jár az elismerés. Zsombor nem először aratott országos sikert. 2019-ben a  X. Országos Czidra László Furulyaversenyen, a szóló kategória I. korcsoportjában nyert első díjat. /tl/

 

Zsombor nívódíjat kapott gyönyörű furulyajátékára

| hírek, kultúra, oktatás |