Tegnap délelőtt közel negyven fős, rendőrökből és helyi civilekből álló csapat  indult el egy otthonából ismeretlen helyre távozott mozgáskorlátozott  férfi keresésére Tapolcán. A rendőrkapitányságon tartott eligazítást követő fél órán belül megtalálták az eltűnt személyt.

 

Amint arról a Tapolcai Média internetes felületén élőben már hírt adott, sok tapolcai magánszemély, köztük több helyi polgárőr érezte úgy, hogy szeretné segíteni a rendőrség munkáját. A részvételre Dobó Zoltán polgármester kérte a tapolcaiakat, miután felajánlotta segítségét a rendőrségnek. Az önkéntesek elsőként- természetesen rendőri irányítás mellett- a Halápi úti garázssor és környékének átfésülésére indultak.

 

 

Az eltűnt férfit  végül saját garázsának aknájába beszorulva megtalálták. A garázs ajtaja látszólag kívülről egy lakattal zárva volt, hang nem hallatszott ki. – Ennek ellenére döntöttek úgy a rendőrök, hogy egy kölcsönkért eszközzel a garázsajtót fel kell feszíteni- számolt be a történtekről a helyszínen jelenlévő kollégánk.  A döntés helyesnek bizonyult. Kiderült, a keresett férfi belülről zárta magára az ajtót, azután történt vele az őt mozgásképtelenné tevő baleset. (szerk. megj:  Amikor korábban a helyszínen keresték a férfit, megtévesztő lehetett, hogy a garázsajtón kívülről egy “trükkös lakat”  függött. Úgy tűnt, hogy az zárja az ajtót, pedig nem az zárt valójában.)  A tapolcai polgárőrök facebook oldalukon így számoltak be a történtekről:  ” … a rendőrség koordinálása mellett nagyobb létszámú erőkkel – a rendőrök mellett közel 30 fő önkéntessel – kezdődött a kutatás. Az utolsó ismert hely irányába kezdődött a keresés, így ellenőrzésre került a személy által használt garázs is, ami zárva volt. Kollégánk zseblámpával be tudott annyira világítani, hogy meglátta azt a kerékpárt, amivel a keresett személy közlekedett. Az ajtót nem sikerült  akkor kinyitni, sem felfeszíteni, így kollégánk egy közeli telephelyről kért egy feszítővasat. Ezzel már sikerült felfeszíteni az ajtót és a garázsban megtalálták az idős férfit. Legyengült állapotban volt, de élt! A helyszínre érkező mentők és tűzoltók meg tudták kezdeni az ellátását. Köszönöm társaimnak, hogy reggel elsőként jelentkeztek a kutatásra! Köszönet továbbá mindenkinek, aki jelentkezett a felhívásra és segített! “ -írták bejegyzésükben a tapolcai polgárőrök. /tl/

 

A mai napon egy eltűnt személy kutatásában vettünk részt.
A tegnap délután eltűnt idős férfi keresése nem vezetett…

Közzétette: Tapolcai Polgárőrség – 2021. február 2., kedd

 

Összefogva keresték, végül egy garázs aknájába szorulva találtak rá az eltűnt férfira

| hírek, közélet, önkormányzat, rendőrség |