A nagy múltú tapolcai kézilabdázás, pár évvel ezelőtt új lendületet kapott, amikor a szurkolók, játékosok és sportszakemberek együtt a sportág mellé álltak és közös erővel, sok munkával, harcoltak a népszerű sport fennmaradásáért, megújulásáért.

 

Tagtoborzásba kezdtek, hiszen céljaik, terveik voltak a csapattal. Jótékonysági zenés szurkolói napokat szerveztek a tapolcai kézilabda népszerűsítéséért. Batyus bálokra hívták azokat, akik jelenlétükkel és adományaikkal támogatni szerették volna a sportolni vágyó fiatalokat. Meg lett az eredménye. Ma Tapolcán jelenleg kilenc csapatban űzhetik kedvenc sportágukat a kézisek a legkisebbektől a felnőttekig. Normál körülmények között a csapatok heti rendszerességgel, pontos időbeosztás szerint a Batsányi iskolában és a Csermák József Rendezvénycsarnokban edzettek, azonban a vírushelyzet miatt mindannyian a Sportcsarnokban találtak „menedéket”. Élve a TAO és önkormányzati támogatások adta lehetőségekkel biztos hátteret építettek, hogy mind a felkészülés, mind pedig a versenyeztetés zavartalanul működjön.

 

 

A TVSE kézilabdaszakosztályának vezetősége ösztönözte és támogatta meglévő és új edzőit arra, hogy szakmai tudásukat fejlesszék, magasabb lincencet szerezzenek, melynek következtében minőségibb edzésmunkát végezhetnek a játékosokkal. Hosszú, rögös úton indultak el, de talán a jól átgondolt tervezés és kemény munka, idővel meghozza a várva várt eredményeket. A női és férfi felnőtt csapat a megyei bajnokságban szerepel. A hölgyek jelen pillanatban a tabella harmadik helyén állnak, míg a férfiak a hetedik pozíciót foglalják el. A góllövőlistán előkelő helyeket sikerült megszerezni a tapolcai sportolóknak, Dorfinger Réka első helyen áll 65 találattal, Nagy György 55 góllal a harmadik. Mindkét csapatnál rutinos játékosok segítik a fiatalokat. Antal Edit, a TVSE felnőtt női kézilabda csapatának edzője elmondta, a jövőben szeretnének egy biztos utánpótlásbázist nevelni és a megyei bajnokságban tisztességesen helyt állni.

 

 

Büszke azokra, akik Tapolcáról indultak és NBI. – es csapatokhoz kerültek, voltak, akik korosztályos válogatottságig vitték. /hg/

 

Erős utánpótlásbázis nevelés a cél

| hírek, sport |