A város karácsonyfája mellett álló nagyszánkó kosarába minden nap, egészen karácsonyig ajándékcsomagok kerülnek a Tapolcai Városszépítő Egyesület Nőklubjának köszönhetően. A helyszínre egyébként azért is érdemes kilátogatni a kisgyermekes családoknak, mert ott egy bohókás hangulatú “Mikulás udvart” is felépítettek a gyermekek örömére a CselleHáz Kft munkatársai.

 

 

A nőklub vezetője arra kéri a karácsonyfához, illetve a szánkóhoz kilátogató kisgyermekes apukákat, anyukákat, hogy csemetéik csak egy csomagot válasszanak ki maguknak, hiszen a szervezők azt szeretnék, hogy minél többeknek jusson az ajándékokból.

 

 

Varga Károlyné Edit az ötlet előzményeiről szólva elmondta, hogy eredetileg a veszprémi kórház kis ápoltjai számára gyűjtöttek és szerettek volna eljuttatni  plüss figurákat, mesekönyveket, de a vírushelyzet, a látogatás korlátozása felülírta az elképzelést. – Nőklubunk tagjainak egy kisebb része esténként a karácsonyfánál találkozik, hogy együtt karácsonyi dalokat hallgatva ellátogassunk egy-egy tagtársunk szépen feldíszített “adventi ablakához”, ahol áldást mondunk és egy meleg tea, vagy forralt bor mellett beszélgetünk egy kicsit. Ilyen alkalmakkor tesszük bele a szánkóba a gondosan becsomagolt ajándékokat. Nagy öröm számunkra, hogy már az egyesület tagjain kívül is többen jelezték, szívesen csatlakoznának az ajándékozáshoz. Mi ennek nagyon örülünk, bátran helyezzenek a kosárba szépen becsomagolt ajándékot, azzal biztosan nagy örömet fognak okozni a gyerekeknek! -vélekedik a nőklub vezetője /tl/

 

Minden nap új ajándékok kerülnek a szánkóba

| hírek, kultúra |