Elmaradt a ma reggelre tervezett önkormányzati ülés Tapolcán. Az országban kialakult  egészségügyi veszélyhelyzet okán éjféltől érvénybe lépett az év tavaszán már megismert rendkívüli jogrend, amely a tapolcai önkormányzat és a városi intézményrendszer működésben is komoly változásokat hoz az elkövetkező hónapokban.

 

 

Minderről Dobó Zoltán beszélt a testületi ülés helyett megtartott rövid tájékoztató jellegű megbeszélésen ma reggel.  A polgármester arra kérte az önkormányzati képviselőket, a hivatal munkatársait, az önkormányzati cégek vezetőit, hogy munkájuk során hatványozottan, példaértékkel  vegyék figyelembe a kormányzat legfrissebb intézkedéseit, ajánlásait. Elhangzott, mostantól elmaradnak a testületi ülések, helyettük megbeszélések lesznek, ahol  megvitatják a döntésre váró feladatokat, meghallgatják a tapasztalatokat, véleményeket, de a döntéseket a polgármester egyszemélyben hozza meg.

 

Dobó Zoltán polgármester online fogadóórát tart a járvány első hullámának időszakában. /fotó: tl, archív/

 

A hagyományos fogadóórák is elmaradnak, helyette a korábban már bevált, a Tapolcai Média által közvetített online fogadóórák lehetőségével élhetnek a város polgárai. Dobó Zoltán kitért arra is, hogy napokon belül megkezdődik a 2021-es költségvetés tervezésének időszaka, amely a működtetés újragondolására kényszeríti a város cégeit, intézményeit és  ismét a takarékosságról, a rendkívüli helyzetre való reagálásról szól majd. – Csak olyan költségvetést írok alá amelyet a többség támogat, amelyben az utolsó betűig mindenki megértette, hogy mi miért történik- hangsúlyozta Dobó Zoltán. /tl/

 

Rendkívüli bejelentés testületi ülés helyett

| hírek, önkormányzat |