A Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola hosszú ideje minden évben csatlakozik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász által meghirdetett és Angyalbatyu névre keresztelt jótékonysági programhoz- tudtuk meg.

 

 

 

A tapolcai tanintézmény Angyalbatyuja a nehéz sorsú gyermekek karácsonyát varázsolja szebbé a szervezők szándéka szerint. Lényege, hogy az iskola diákjai és családjai ajándékdobozokat töltenek meg játékokkal, iskolaszerekkel, édességekkel, személyes üzenetekkel, jókívánsággal és rajzokkal.

 

 

 

Az így  összegyűjtött csomagokat 2020. november 26-án az iskola lelki igazgatója Csonka Nándor atya és intézményvezetője, Rohály János igazgató adta át Szíjártó Lászlónak a Főegyházmegyei Karitász vezetőjének. Az atya köszönetét fejezte ki az iskola tanulóinak, hogy segítettek örömet szerezni a főegyházmegye szegény sorsú gyermekeinek. Rohály János kiemelte, hogy nagy öröm látni a gyerekek ajándékgyűjtését, a családok összefogását és azt is, hogy a járvány ellenére a tavalyinál is sikeresebb volt az ajándékgyűjtés, amelyet az iskola hitoktatója, Folly Eszter segített. /tl-isk.//

 

Adventi Angyalbatyu a nehéz sorsú gyerekeknek

| hírek, hitélet, közélet, oktatás |