Ahogy a korábbi években, a Nagyboldogaszony Római Katolikus Általános Iskola diáksága idén is csatlakozott az „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért” kezdeményezéshez. A helyszín a templom melletti gesztenyefás liget volt ma reggel kilenc órakor.

 

 

 

Minden év október 18-án, 9 órakor világszerte sok-sok gyermek imádkozik fél órán át a békéért és az egységért.  A kezdeményezés keresztény közösségektől, Venezuelából indult, ahol  2005 nyarán a gyermekek közösen imádkozták a rózsafüzért és a mellettük álló asszonyok kézzelfoghatóan érezték a Szűzanya jelenlétét. Napjainkra ez a kezdeményezés nem csak Dél-Amerikában, hanem szerte a világon elterjedt. Kiinduló gondolata az a Szent Piótól származó idézet volt, miszerint „ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”. Hazánkban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia megbízásából az Országos Lelkipásztori Intézet hívta a gyermekeket, tanítóikat és hitoktatóikat, hogy, miként  az előző években, kapcsolódjanak be idén is a közös rózsafüzér imádságba, lélekben egyesülve gyermekek csoportjainak ezreivel szerte a világon. (Mivel október 18-a idén vasárnapra esett, ezért az azt követő iskolai napra tették át a szertartást.)

 

 

A gyerekeket és pedagógusaikat Rohály János igazgató köszöntötte, aki Szent Pió atya üzenetének nyomán arra kérte a tanulókat, hogy imádkozzanak azért, hogy a járvány véget érjen és a korábbinál szebb, igazabb, békében és szeretetben gazdagabb világ jöjjön el.

 

 

Csonka Nándor atya, az iskola leki igazgatója is szólt a diákokhoz. – Rajtatok most kedves tanulók a világ szeme. A ti gyermeki hangotok immár Istenhez és Máriához, égi édesanyánkhoz szól. A gyermekhang mindig kedves, a gyermekhangra mindig odafigyelnek, a gyermeki fohászt mindig meghallgatja a jóságos Isten. Nem véletlenül mondja Jézus, hogy engedjétek hozzám a gyermekeket, mert ha nem lesztek olyanak, mint a gyermekek, akkor nehezen tudtok belépni Isten országába”. Mi Isten gyermekei vagyunk, és mint gyermekek,  imával szólítjuk meg őt. Tesszük ezt  Mária  közvetítésével, akinek anyai pártfogását kérjük  önmagunkért, szeretteinkért, hazánkért, Európáért és az egész világért. Legyen béke, legyen egység és szeretet a világban, de azt előbb önmagunkban, saját szívünkben keressük…- hangzott Nándor atya imára hívó gondolata . /tl/

 

Rózsafüzér- imádsággal egy jobb világért

| hírek, hitélet, oktatás |