Több konténernyi hulladékot gyűjtöttek össze azok a lelkes tapolcaiak, akik Mindenszentek ünnepére készülve, önkéntes munkájukkal a régi városi temető megtisztításán dolgoztak október 21-én, szerdán. 

 

 

 

 

A város és az Egységben Tapolczáért Egyesület által meghirdetett temető-takarítási akció nem előzmény nélküli, hiszen a megelőző években már bebizonyosodott, hogy egy ilyen jó cél érdekében szívesen mozdulnak meg a szűkebb környezetükért tenni akaró emberek. Most is fontos szempont volt, hogy kizárólag a sírok melletti részeken és utakon történjen a takarítás, a síremlékeken lévőkhöz nem nyúltak az önkéntesek. A cél az volt, hogy a városüzemeltetés dolgozóinak munkáját segítve, összegyűjtsék a kegyeleti értékkel már nem bíró mécsestartókat, elszáradt virág- és koszorú maradványokat, törmelékeket és egyéb hulladékokat, hogy Mindenszentek ünnepére és a halottak napjára gondozott és tiszta legyen a temető.

 

Zsákokba gyűlt a szemét, amit részben kézzel és kistraktorral vontatott utánfutón juttattak el a konténerekig az önkéntesek

 

 

Az összegyűlt szemetet az NHSZ szállította el és a konténereket is ők biztosították. A munkálatokban részt vett Dobó Zoltán polgármester, aki örömmel konstatálta, hogy sok helyi civil mozdult meg a kezdeményezésre. – Több, mint hatvanan érkeztek, köztük helyi sportolók, tapolcai civil szervezetek, nyugdíjas klubok tagjai, akiket a város támogat, és akik maguk is szívesen együttműködnek az önkormányzattal.

 

 

Az időjárás miatt halasztottuk néhány nappal későbbre a munkát, de megérte, hiszen a napsütésben a munka is vidámabban zajlik- mondta el lapunknak a város polgármestere. A temető- takarítók élelmezéséről a Tapolcai Diák és Közétkeztető Kft. dolgozói gondoskodtak, ezért szendvics és meleg tea idén is mindenkinek jutott a pihenés perceiben. /tl/

 

Önkéntesen, jókedvvel dolgoztak a temető-takarítók

| hírek, közélet, önkormányzat |