Sütő György munkáiból nyílt kiállítás október 21-én a Tamási Áron Művelődési Központ földszinti aulájában. Az alkotó, aki előre nem látható okok miatt végül nem tudott személyesen megjelenni a megnyitón,  arra számít, hogy a képeket megtekintve “mindenki megleli  a maga igazságát, és találkozik egy picit önmagával”. A teremtve birtokolni- címet viselő tárlat november 9-ig lesz látható, látogatható a kulturális intézményben.

 

 

 

A Tapolca Városi Képzőművész Kör tehetséges alkotója nemrégiben Keszthelyen állíthatta ki újszerűnek, modernnek ható, airbrush technikával ( dekorpisztollyal, sürített elvegős kiszórással) készült műveit. Tapolcán első ízben jutott önálló bemutatkozási lehetőséghez. (Ennek oka a koronavírus járvány volt, eredetileg korábbra tervezték a kiállítást a szervezők.)

 

 

A civil életben egy idősotthon ápolójaként dolgozó Sütő György így ír a művészettel való viszonyáról: …valaki megkérdezte tőlem, hogy miért rajzolsz, miért jó ez neked? Azt feleltem: azért, hogy teremtve birtokolhassak. Újra kreálva, újra teremtve a látottakat, így egy kicsit magamévá tehetem azt az isteni valamit, ami minden létezőben ott leledzik. Témám szinte mindig az ember maga a saját lelki történéseivel és olyan alapvető félelmeivel, mint a magány, a fájdalom, a bűntudat…

 

 

Egy korábbi, Szita Szabolcs alkotótárssal  közös tapolcai kiállításon készült fotó. Sütő György bemutatkozó írását olvassa fel a városi alkotókör tagjai és a kiállítás látogatói előtt.

 

A zentai születésű, 41 éves alkotó, korábban hivatásos művésznek készült, ám kaposvári főiskolai tanulmányait a szerbiai kötelező sorkatonai szolgálat, majd ez időszak alatt a főiskolai tagozat megszüntetése keresztülhúzta. 2016-ban ismerte meg feleségét, véglegesen Tapolcára költözött, és -ahogy fogalmaz- neki köszönheti, hogy újra elkezdett rajzolni. /tl/

 

Retuspisztollyal “lőtt” képei, rajzai az emberi lélekről szólnak

| hírek, közélet, kultúra |