Több hónapos kihagyás után elrajtolt a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság, melyben a TIAC VSE felnőtt és U19-es csapata is repülőrajtot vett, hiszen három mérkőzésükből mindhármat megnyerték.

 

A tapolcai együttes vezetőedzője Dobján Krisztián a következőképp értékelte az idény kezdetét: – Átalakulóban lévő csapatunk egy nehéznek ígérkező találkozón látogatott Cseténybe. A felkészülés az eddigieknek megfelelően ismét nem volt zökkenőmentes, az idénymunka következtében több folyamatos hiányzóval készültünk a rajtra, kezdőcsapatunk is először szerepelt ebben az összeállításban.

 

 

Óriási különbség volt a két csapat között, nyugodtan mondhatjuk, hogy osztálykülönbséget láthatott az ezt el is ismerő szép számú hazai közönség, akik végig sportszerűen nézték a szép vendég támadásokat és elismerően csettintettek a gólok láttán.

 

Csetény – Tiac VSE 0-9

Gólszerzők: Szabó Dániel, Sági György, Kiss János (3), Ludvig Tamás, Ladányi Bendegúz, Tóth Marcell (2).

Ezzel a kiütéses győzelemmel tisztelegtek az egykori kiváló TIAC-os labdarúgó, Simon István emléke előtt.

 

Egy héttel később, szép számú nézőközönség várta a rekkenő hőségben, a kiválóan előkészített, jó minőségű center pálya megnyitóját a Sümeg elleni szomszédvári rangadón.

 

 

Csapatunk a mérkőzés kezdetétől fogva céltudatos játékkal igyekezett ellenfelük fölé kerekedni, de a vendégek rendkívül szervezetten, olykor keményen, kontrákra berendezkedve zárták a területeket, felállásuk megzavarta játékunkat. Ennek ellenére a félidőben több ziccer is adódott játékosaink előtt, melyekkel azonban nem tudtak élni.

 

 

Nem könnyítette meg a helyzetet a rendkívül jól és agilisan kezdő Péter Bence sérülése a félidő derekán, melyet csapatkapitányunk követett. A folyamatos átalakítás megtörte a játékunk ritmusát, helyzeteinket kihagytuk, melyet a futball törvénye meg is bosszult, a vendégek első kapura tartó lövése védhetetlenül vágódott a hosszú felső sarokba. Fordulás után taktikai változtatást eszközöltünk, majd a harmadik és negyedik kényszerű cserét is végrehajtottuk sérülés miatt, várhatóan mindegyik játékos hosszabb időre vált harcképtelenné. Az újabb cserék azonban lendületet hoztak játékunkba, és sikerült teljesen felőrölni az elfáradó vendég ellenállást, amely a kihagyott helyzetek alapján komolyabb vereséget úszott meg a remekül teljesítő kapusának köszönhetően. A rendkívüli hőség ellenére a fiúk végig remekül bírták erővel és teljesen megérdemelt győzelmet arattak, kiszolgálva a hosszú idő után szurkolást is bemutató nézőközönséget!

 

Tiac VSE – Sümeg VSE 4-1

Gólszerzők: Kiss János, Tóth Marcell (3).

 

A nyár utolsó és talán legmelegebb hétvégéjén Herendre látogatott a tapolcai alakulat, ahol végig a mieink irányították a játékot és ezzel megszerezték idény béli harmadik győzelmüket is.

 

Herendi PSK – Tiac VSE 2-3

Gólszerzők: Falati Milán, Kiss János (2).

 

A következő fordulóban a Tiac a tabella első helyén várja az örök rivális Badacsonytomaj csapatát. A derbire szeptember 5- én 16:30 – kor kerül sor a Városi Sporttelepen.

 

A Tiac U19-es csapatának elmúlt három fordulóban elért eredményei:

Csetény SE – Tiac Vse 1-3

Tiac VSE – Sümeg VSE 10-3

Herendi PSK – Tiac VSE 1-2

 

Veretlen a TIAC VSE

| hírek, sport |