A megyei labdarúgó I. osztály hatodik fordulójának legnagyobb derbijén ismét tapolcai győzelem született, így tovább folytatódik a Tiac Vse veretlenségi sorozata.

Közel 300 lelkes szurkoló látogatott ki hétvégén a Városi Sporttelepre, hogy buzdítsa kedvenc csapatát a vendég Úrkút SK együttesével szemben. A tabella első helyén tanyázó hazaiakon egyre nagyobb a nyomás, hiszen a mérkőzést megelőzően öt hete nem találtak legyőzőjükre, minden meccsüket magabiztosan nyerték és az úrkútiak ezt a sorozatot próbálták megtörni, sikertelenül.

Bár a vendégek kezdték jobban a meccset, hamar meg is szerezték a vezetést. A rutinos játékosokkal tűzdelt ellenféllel szemben felálló fiatal tapolcaiak megilletődötten próbálták visszaverni a támadásokat, több kevesebb sikerrel. Az első játékrész végéhez közeledve, egy szabálytalan szerelést követően, a vendégek hálóőrét piros lappal küldte a játékvezető az öltözőbe, majd nem sokkal később érkezett is a hazai egyenlítő gól, melyet Falati Milán jegyzett. A második félidő küzdelmes, férfias párharcokat hozott.

Az Úrkút SK játékosai folyamatos nyomás alatt tartották mieinket, azonban az ellentámadásokkal operáló hazaiak egy újabb Falati gólnak köszönhetően hatodik győzelmüknek örülhettek. A csapat ellenfele a következő fordulóban, a tabella utolsó helyén álló Várpalota lesz.  /hg/

Töretlenül menetel a Tiac

| hírek, sport |