Bármely mai háztartás megirigyelhetné azt a minőségi tankonyhát, amely az elmúlt hónapokban a szülői szervezet báli bevételéből és több szülő társadalmi munkája eredményeként valósulhatott meg  a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményben.

 

 

 

Ugyan korábban is volt tankonyhája a Kazinczy iskolának, ám az meglehetősen elavult volt, össze sem hasonlítható az újjal.  A modern és esztétikus, tanterem méretű helyiség ugyanis az iskola legmodernebb része lett. Kialakítása, színei, bútorzata, háztartási gépei egyaránt a modernséget, a legújabb technológiákat és trendeket tükrözik. Bodor Tamás a tagintézmény vezetője az átadó ünnepségen a hála és köszönet hangján szólt az iskola szülői szervezetéről, annak elnökéről és azokról a szülőkről akik a terem kialakításban tevékeny szerepet vállaltak, illetve anyagilag hozzájárultak annak megvalósításához. Az igazgató szerint a tankonyha nem csak a lányok számára lesz vonzó a gyakorlati foglalkozásokon, de  a fiúk is lehetőséget kapnak a használatára. Ilyen jó körülmények között, vélhetően ők is szívesen elsajátítják majd a sütés-főzés fogásait.

 

 

 

Fazekas Róbert elnök elmondta,  a szülői szervezet a báli bevételből  igyekszik olyan fejlesztéseket  támogatni, megvalósítani, amelyek funkciójukban kifejezetten  hasznosak és öregbítik az iskola hírnevét. Ilyen volt korábban az udvari játszótér és a táncterem kialakítása is. Hozzátette, az új  tankonyha létrejöttét  hosszú tervezési folyamat előzte meg, megújították a terem teljes infrastruktúráját, bútorzatát, a falak új festést, az aljzat pedig új és minőségi melegburkolatot kapott. A szülői szervezet elnöke hangsúlyozta, ha a tankonyhában szerzett ismeretek  révén a tanulók közül csak néhányan  kedvet kapnak a vendéglátóipari munkához, továbbtanuláshoz, vagy csak otthon szívesebben segítenek be  a konyhai munkákba, már elérte célját a szülői áldozatvállalás. /tl/

 

Az új tankonyhát a fiúk is használhatják

| hírek, oktatás |