A járványveszély miatt idén tavasszal elmaradt a Tapolca Város Napja rendezvény és az ahhoz szorosan kötődő városi kitüntetések átadása. A napokban pótolta a biztonságra törekvés szülte korábbi elmaradást a város.  Díjátadó ünnepséget, majd állófogadást tartottak pénteken az érintett kitüntetettek részére a Tamási Áron Művelődési Központban.

 

Az eseményt az előírások szerinti biztonsági óvintézkedések mellett tartották meg, a színházterem széksoraiban ezúttal orr-száj maszkot viseltek a jelenlévők.

 

 

 

A megjelenteket Kovács Melinda a Tapolcai Városi Televízió főszerkesztője köszöntötte. –  Talán sosem volt még szükségünk ennyire a biztonságra, a kapaszkodóra, a városunkra, mint az idei furcsa esztendőben. Most kicsit másként, de együtt ünnepelhettük azokat a tapolcai embereket, akiknek élete, munkássága példa lehet a mindenapjainkban, de ezekben az időkben különösen- hangsúlyozta. Majd Dobó Zoltán mondott beszédet.

 

 

A polgármester az elmaradt idei városnapi rendezvény kapcsán többek között arról beszélt, hogy ezen a napon nem csak saját születésnapját és teljesítményét ünnepli a város, hanem azokat is, akiknek révén Tapolca eljuthatott a jelenig. – Azt gondolom, hogy mindazok, akik az elmúlt években, évtizedekben, évszázadokban egyengették, javítgatták ennek a városnak az útját és közösségét, akik elkövettek mindent, hogy jobb legyen a városnak, megérdemlik az elismerést. A mai nap arról szól, hogy értékeljük őket, azokat a tapolcaiakat, akik szakmájukban, hivatásukban, bármilyen téren és módon gondviselői voltak városunknak- fogalmazott Dobó Zoltán, majd a díjazottak részletes méltatását követően, Puskás Ákos alpolgármesterrel átadták a város önkormányzatának kitüntetéseit. A Tapolca Város Díszpolgára címet Kertész Károly nyugalmazott könyvtárigazgató vehette át.  A Tapolca Városért elismerést idén Baski Sándor nyugalmazott tanácselnök részére ítélte meg a város.

 

 

 

Tapolca Közművelődésért kitüntetést Tihanyiné Bálint Zsuzsanna művészeti vezető kapott. Tapolca Nevelésügyért elismerést Balázsné Kiss Éva óvodai pedagógus, Bodor Tamás a Kazinczy iskola tagintézmény vezetője, továbbá  Takácsné Németh Magdolna a Járdányi zeneiskola zongora tanszékvezetője vehetett át. Tapolca Egészségügyért és Szociális Ellátásért elismerésben részesült Körmendiné Szabó Zsanett szakápoló. Siklósi Gergely párbajtőrvívó Tapolcai Testnevelés és Sport kitüntetésben részesült (a díjat édesapja Siklósi Gábor vette át az ünnepségen). Az Év Tapolcai Rendőre lett Keszler Imre r. főtörzszászlós. A Tapolcai Diák- és Közétkeztető Szolgáltató Kft., illetve annak ügyveztője, Mezőssy Tamás vehette át idén az Év Tapolcai Vállalkozása kitüntetést. Elismerő oklevelet kapott Rig Lajos országgyűlési képviselő a város  egészségügyi, szociális és tanintézménye részére szerzett, közvetített nagy értékű adományok kapcsán.

 

 

 

A díjátadó ünnepi hangulatát a Járdányi Pál zeneiskola tanárainak, tanulóinak muzsikája, szép előadásai emelték, később pezsgős koccintás, állófogadás várta a jelenlévőket a TÁMK aulájában. ( A díjazottak részletes méltatását a Tapolcai Újság korábbi nyomtatott lapszámaiban közöltük.) /tl/

 

Átadták a város kitüntetéseit

| hírek, önkormányzat |