A labdarúgó NB I. 2019/2020 -as szezonjának harmadik helyezettje látogatott Tapolcára. A Puskás Akadémia FC labdarúgói három napos miniedzőtáborban kezdték meg a felkészülést a következő idényre. A bajnokság végét kéthetes pihenő követte, majd egészségügyi állapotfelméréssel és napi két edzéssel folytatódott a munka. A csapat idén három fronton is versenybe száll, hiszen a Magyar Kupa, az NB I. mellett az Európa Ligában is megmérettetik magukat. A bronzérmes csapat vezetőedzője Hornyák Zsolt elmondta, nagy öröm számukra, hogy városunkban készülhetnek, hiszen minden körülmény adott ahhoz, hogy a legintenzívebb edzésformát végezhessék.

 

Hornyák Zsolt vezetőedző elégedett volt a tapolcai körülményekkel

 

Elismerő szavakkal beszélt a futballpályák és az ellátás minőségéről. A jövőre nézve, szeretnék megtartani pozíciójukat a tabella elején és tisztesen helyt állni a nemzetközi porondon. Bár a csapatból voltak távozók, azonban sikerült erősíteni is a portugál Joao Nunes védővel,aki több poszton is bevethető. Emellett terveik közt szerepel további játékosok igazolása is. A tapolcai edzőtábort követően külföldi csapatokkal játszanak felkészülési mérkőzéseket, elsőként a szerb Topolyai SC-vel, majd a szintén szerb FK Vojvodinaval, a szlovák Slovan Bratislavaval valamint a horvát NK Osijekkel.

 

Szolnoki Roland, a bronzérmes együttes csapatkapitánya, bizakodó a jövőre nézve

 

Szolnoki Roland is méltatta a tapolcai helyszínt, majd elmondta, elégedettek az elért eredménnyel és szeretnének egy kiegyensúlyozott teljesítményt mutató játékkal a következő idényben is a tabella élén végezni. Hangsúlyozta, hogy bár sok a fiatal a csapatban, a tapasztaltabb, rutinosabb játékosok segítik, biztatják őket így nagyon jó a morál, mindenki egy célért küzd. Bár a nemzetközi szereplés még nem téma az öltözőben, természetesen gőzerővel készülnek a megmérettetésre./Havasi Gábor/

 

A Puskás Akadémia FC Tapolcát választotta

| hírek, sport |