Diszel levegője alaposan felforrósodott június 13-án, a 2013 óta hagyományosan megrendezett főzőversenyen.  A forró nyári délutánon a hőfok, a remek ízek és a jó hangulat egyaránt jelen volt.

 

 

A korábban „Diszeli Bográcsgulyás Főzőverseny” néven híressé ismert rendezvény a helyi fiatalok ötlete alapján, közösségi kezdeményezéssel és szervezéssel indult.  Ez alkalommal a focipálya területén rendezték meg a különböző típusú ételek megmérettetését.

 

 

A szokásos módon, csapatok szerveződésével készültek az étkek, eltérő sütési-főzési módszerekkel kápráztatták el az érdeklődőket a lelkes alkotók. Már az első pillanatokban sejthető volt, hogy a szívvel-lélekkel, közös erővel készülő finomságok nagy sikert aratnak majd.

 

 

Az árnyas fák által védett környezet kicsik és nagyok számára egyaránt megteremtette a felhőtlen szórakozás lehetőségét, a felnőttek jókedvű nevetése mellett a gyerekek felszabadult játékától volt hangos a környék, némi kísérőzenével kiegészülve.

 

 

A barátságos versenybe beszállók ezeken a programokon a vándorbográcsért és egy gazdag ajándékkosárért küzdöttek meg. Ezúttal nyolc frappáns elnevezésű csapat (Rozi-Joci, Családban marad, Fecsó& barátai, Ripityom-sejj, Hasutasok, Hegybarátok, Finom lesz, Fúdból tím) kavargatott, fűszerezett, kóstolgatott nagy izgalommal, az elismerés reményében. Az előkészített alapanyagok gazdag tárháza hevert előttük: csirkeszárny, pisztráng, káposzta, krumpligombóc, friss zöldségek, és különféle húsféleségek vártak a csodálatos átalakulásra.

 

 

Az ínycsiklandó, laktatónak ígérkező ennivalók elkészültét követően a hölgyekből kovácsolt zsűriző alakulat megkezdte a munkát. A csapatokhoz járultak, és alapos odafigyeléssel, objektív szemlélettel, 1-től 5-ig terjedő pontszámozás segítségével értékelték az ízletes műveket.

 

 

Az ételsorban a pincepörkölt, babos káposzta, csülökpörkölt, halászlé, grillezett pisztráng, slambuc, illetve sertéspörkölt mellett egy petrezselymes krumpligombóccal dúsított gulyásleves is helyet kapott.

 

 

A pontszámok összesítése után nem sokkal megkezdődött az eredményhirdetés. Első mozzanatként minden résztvevő csapat emléklapot kapott, melyet egy-egy vállalkozó szellemű tag vett át. Az esemény a csúcspontjához érkezett, amikor kihirdették az első helyezettet. A nyertes csapat képviselője hangos tapsvihar kíséretében vette át az élelmiszerekkel-fűszerekkel teletöltött ajándékkosarat és a hozzá járó kiváló bort.

 

 

Idén Rozi-Joci csapata bizonyult a legjobbnak, Hazafi Józsefék csülökpörköltje érdemelte ki a győzelmet. /fotók, szöveg: pp/

 

Finom ételek terítéken: főszerepben az ízek a diszeli főzőversenyen

| gasztronómia, hírek, közélet |