Nemcsak a sportolókat, a sportolni vágyókat, a táncosokat is kicsalta a szabadba a kellemes tavaszi napsütés. A Batsányi Táncegyüttes a szükséges óvintézkedéseket betartva mozgatja meg újra tagjait, felnőtt és ifjabb táncosait a Városi Sport- és Szabadidőcentrumban.

 

Új lépésanyagot sajátítanak el a táncegyüttes fiatal táncosai. Cél, hogy ne maradjanak le gyakorlottabb társaiktól


 

Akik az elmúlt időszakban a Bauxit sporttelepen jártak, észrevehették, hogy egyre többen mozognak, sportolnak a pályákon. Azonban vannak olyanok, akik nem fülhallgatóval, magányosan kocognak, hanem többen, hegedűmuzsikára, népzenére táncolnak inkább. A Batsányi Táncegyüttes felnőtt csapatának tagjai ugyanis az elmúlt napokban megkezdték táncpróbáikat.

 

 

Lapunkat Buzás Balázs és Bán László, az együttes két vezetője tájékoztatta arról, hogy mostanában polgármesteri engedéllyel gyűlnek össze alkalmanként, de szigorúan csak szabadtéren, amit a kellemes májusi napsütéses idő is lehetővé tesz. Megtudtuk, a cél új lépésanyag elsajátítása, valamint azoknak a fiataloknak a segítése, akik némileg le vannak maradva idősebb, gyakorlottabb társaiktól. Ahogy az átlagemberek, úgy a táncegyüttes életébe is beleszólt a vírushelyzet, hiszen számos rendezvény, verseny várt volna rájuk a tavaszi, nyári időszakban. Hívták őket Szlovéniába, húsvéti műsorokra, falunapokra, de a keszthelyi Helikonra is. Ők azonban nem csüggednek, mi több, a „karanténos” időszakot is igyekeztek hasznosan kihasználni. Ebben az időszakban közösségi oldalakon tovább népszerűsítették mind a népviseletet, mind a néptáncot. /Szigetvári Réka/

 

Kapcsolódó videó:

Az élet nem állt meg, tombol a tavasz! Ezt érzik a Batsányi Táncegyüttes táncosai is, akik nem bírtak ellenállni a jó időnek, előkeresték tánccipőiket és a Városi Sport- és Szabadidőcentrumban szabadtéri próbát tartanak! Farsang farkán elűzték a telet a városból, hátha most a vírust is sikerül!

Közzétette: Tapolcai Média – 2020. május 11., hétfő

 

Táncpróbák, kizárólag a szabadban

| hírek, kultúra, oktatás |