A Keszthelyi út és az Alkotmány út kereszteződésénél álló tömbház új homlokzati szigetelést kap, az OTP és a mozi épülete közötti belvárosi társasház pedig korszerű és tartós tetőhéjalással gazdagodik az elkövetkező két-három hónapban.

 

 

Amint arról Kazinczy Zoltán a szóban forgó két társasház közös képviselője beszámolt, a belvárosi épület ugyan kiváló vörösfenyő tetőszerkezettel rendelkezik, de a rajta lévő régi szürke pala már tönkrement, átázott. A szerkezet megóvása és a beázások elkerülése érdekében döntöttek úgy a lakók, hogy önerőből, részben a lakástakarékpénztári forrás segítségével tetőhéjalást cserélnek. A 400 négyzetméteres tetőre új  betoncserép kerül, megújul a kémény, az oromfal és a tetőkibúvók is.  Az önkormányzat  ezúttal 400 ezer forint értékben segíti a beruházást, továbbá  ingyenes közterületfoglalást biztosít a munkálatok alatt,  hiszen – ahogy Dobó Zoltán polgármester fogalmazott- a belváros minőségének, esztétikai állapotának javítását  kiemelten fontosnak tartja a város.

 

 

A spenótházként is ismert, Keszthelyi úti épületre viszont 10 centiméteres szigetelés kerül. A 36 milliós beruházásra július végére tervez pontot tenni a kivitelező cég. Kazinczy Zoltán elmondta, tavaly már új tetőszigetelést kapott a ház, a nyílászárók is gyakorlatilag újak, a külső szigetelést  közel egy éve határozták el és szervezik.

 

Kazinczy Zoltán közös képviselő és Tölgyes Zsolt önkormányzati képviselő a helyszínen


 

A jelentős anyagi forrást igénylő munkához kedvezményes, kamattámogatott hitelt  és lakáskassza pénzt is felhasznál a társasházi közösség. Megtudtuk, a ház lábazata szürke színt kap, a homlokzat pedig zöld lesz, de a korábbitól némileg eltérő árnyalatban. /tl/

 

Kapcsolódó videók:


Közzétette: Tapolcai Média – 2020. április 30., csütörtök

 


Közzétette: Tapolcai Média – 2020. május 7., csütörtök

 

Két társasház is megújul hamarosan Tapolcán

| gazdaság, hírek |