A  piaccsarnok közkedvelt Fincsi büféje és a “húsos autó” sem hiányzik majd a kínálatból az elkövetkező napokban- mondta el a Tapolcai Média érdeklődésére Róth László piacfelügyelő. Vannak kereskedők, akik adakoznak, vagy éppen házhozszállítanak, ha kell. Ez utóbbira szép példa a Dobó lakótelepi. 

 

A húsos autó árukínálatára továbbra is számíthat Tapolca


 

A hagyományos  piaci árusítás felfüggesztését rendelte el a város polgármestere március 17-el, ezért Buzás Lajos is bezárta zöldségesét a helyszínen. A kiskereskedő két másik városi üzlete viszont továbbra is várja a vásárlókat. – Nálunk folyamatos az áruellátás. Kérek mindenkit, hogy ne vásároljon pánikszerűen, törekedjünk arra, hogy másnak is jusson! Higgyék el, lesz zöldség holnap is- üzeni minden vásárlójának Buzás Lajos, aki önkéntes felajánlásként egységcsomagokat készített, amely  a helyi szociális ellátáson keresztül juthat el rászorulókhoz.

 

Páhy Albert és Töreky Ferenc. Összefogásukkal a járványveszély idején is minden háztartásba eljuthat az áru a Dobó lakótelepen.


 

Hasonlóan vélekedik és igyekszik tenni a közösségért  Páhy Albert boltvezető is, aki a Dobó lakótelepi ABC-t üzemelteti. Töreky Ferenc helyi lakossal együttműködve, rendelésre, külön díjazás nélkül kiszállítják az élelmiszert a városrész otthonaiba. Páhy Albert szerint, az első nagy vásárlási hullám után megnyugodtak a kedélyek a reptéren is, most már mindenből (lisztből, élesztőből és tisztálkodási, egészségügyi termékekből is!) van, és várhatóan lesz is bőséges mennyiség. A boltvezető lapunknak elmondta, a vevők most már nyugodtabbak, figyelmesek egymással is. – Napi többszöri fertőtlenítéssel, szellőztetéssel igyekszünk biztonságosabb környezetet teremteni a vásárláshoz. Aki pedig a járványra való tekintettel inkább otthon maradna, annak mostantól kiszállítjuk a megrendelt árut- mondta. /tl/

 

Tapolcai kereskedők szerint, nincs ok a pánikra

| gazdaság, hírek |