A helyi kultúrház felújításával kapcsolatos lakossági tájékoztatás és a projekttel kapcsolatban  felmerülő kérdések megválaszolása volt  a diszeli Csobánc Művelődési Házban, kedden tartott legutóbbi lakossági fórum elsődleges célja, témája.

 

Jobbról Ságvári Lászlóné településfejlesztési ügyintéző, Puskás Ákos alpolgármester, Tóth Bálint önkormányzati képviselő és Fehér Norbert kultúros.


 

A  napokban adtunk hírt arról, hogy egy sikeres CLLD pályázat és a város által biztosított kilenc millió forintos önrész révén megújulhat az elmúlt évtizedekben meglehetősen avitt állapotba került Csobánc Művelődési Ház. A bejelentéskor hangzott el az ígéret, a projektet hamarosan egy diszeli lakossági fórumon ismertetik meg a településrészen élőkkel.

 

 

A tervezett felújítás előzményeit, részleteit  Puskás Ákos alpolgármester ismertette. Elmondta, a közel 45 millió forintba kerülő korszerűsítés során kicserélik a nyílászárókat és minőségi kőzetgyapot szigetelést kap az épület (a tapolcai szigetelőanyag gyár  8 és fél millió forint értékű társadalmi felajánlása a közetgyapot).  A tetőzetet  kijavítják, korszerűsítik és akadálymentesítik a kiegészítő helyiségeket és a bejáratot. A kultúrház belső részében a parkettázat cseréje, illetve a falazat javítása, festése valósul meg a projekt során. Tapolca alpolgármestere elmondta, a közbeszerzések legkésőbb nyár elejére lezajlanak.  A munkálatok – a tervek szerint- még az idei évben befejeződnek. Elhangzott, a kultúrházat jelenleg testnevelés órákra használja a szomszédos Gönczy iskola, így a felújítás legkorábban júliusban kezdődhet meg. Puskás Ákos arról is beszélt, hogy a  kultúrházi projekthez kapcsolódhatnak úgynevezett szoft elemek, a  Közösen Tapolcáért Helyi Közösség pályázati lehetőségeivel élve, helyben sport, illetve kulturális programokra lehet pályázni. Az alpolgármester ígérete szerint, érdeklődés és ötletek esetén, minden segítséget megadnak az érintett tapolcai bejegyzésű civil szervezeteknek pályázatuk benyújtásához. /tl/

 

 Fórum a diszeli kultúrház felújítása apropójából

| gazdaság, hírek, kultúra, önkormányzat |