Zsófi főzőbirodalma – Cseh menü
Szarka Zsófia felvidéki fiatal lány, vagy ahogy barátai ismerik, konyhatündér, aki családjával nagyon sok időt tölt hegymagasi birtokukon, ahol kedvére hódolhat szenvedélyének, a főzésnek. Közös műsorunkkal elsősorban a fiatal háziasszonyoknak, főzni- és enni szeretőknek, vagyis
Szarka Zsófia felvidéki fiatal lány, vagy ahogy barátai ismerik, konyhatündér, aki családjával nagyon sok időt tölt hegymagasi birtokukon, ahol kedvére hódolhat szenvedélyének, a főzésnek. Közös műsorunkkal elsősorban a fiatal háziasszonyoknak, főzni- és enni szeretőknek, vagyis mindenkinek igyekszünk kedveskedni!
A mai adásban Zsófi egy különleges cseh menüt készít párolt káposztával és laskával.
Hozzávalók:
- 1 kg csontos tarja,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1 kiskanál majoranna,
- 1/2 kiskanál őrölt kömény,
- 2 kiskanál só,
- 1 kiskanál őrölt bors,
- 1 deciliter olaj/zsír,
- 1 deciliter bor.
Párolt káposzta:
- 1 kisebb fej lilahagyma,
- 2 db birsalma,
- 10 szem aszalt szilva,
- 1 evőkanál méz,
- 2 kiskanál só,
- 1/2 kiskanál őrölt bors,
- 2 evőkanál olaj,
- 2 gerezd fokhagyma.
Laska (40 db):
- 500 g főtt krumpli,
- 1 kiskanál só,
- 1/2 kiskanál őrölt bors,
- 250 g finomliszt,
- zsír a kenéshez.