A Magyar Sakkszövetség által kiírt, majd elnyert Tapolca Tehetségpont pályázat – gyermek sakkversenyen szép eredmények születtek január harmadik hétvégéjén.

 

Az “A” csoport legjobbjai a tapolcai versenyen. /Fotó: TVSE sakk szakosztály/


 

A Tamási Áron Művelődési Központban, „hazai pályán” mérethette meg magát a közel harminc versenyző, az óvodásoktól a versenysakkozókig január közepén. Az „A” csoportban első Tóth Barnabás, második Dénes Márk, harmadik Gadó Zsombor, negyedik Dobay Bendegúz, ötödik Csillag Levente. A legjobb leány versenyzőnek Kiss Vanda Liána bizonyult. A „B” csoportban, a kisiskolások versenyében első Illés Márk, második Csitári Ádám, harmadik Kiss Csanád, negyedik Hildesheim Hunor, ötödik Schramli Szabolcs, hatodik Hernádi Kristóf.

 

A kisiskolás dobogósok. /Fotó: TVSE sakk szakosztály/


 

Az óvodás csoportban a fiúk közt Éder Zoltán 100%-os teljesítménnyel az arany-, míg Szabó Bálint az ezüstérmet szerezte meg. A lányok versenyében az első Darvalics Luca, a második Sós Ninett, míg a harmadik-negyedik helyen Bicsérdi Júlia és Somogyi Diána végeztek. A verseny remek lehetőség volt a megyei diákolimpia előtti bemelegítésre (melyről egy későbbi cikkünkben számolunk be). (me)

 

Az óvodás leány mezőny legjobbjai. /Fotó: TVSE sakk szakosztály/


 

Itthon remekeltek az ifjú sakkozók

| hírek, sport |