Horváth Róbert helyi szobrászművész egy aprólékosan kidolgozott festményt ajándékozott a Járdányi Pál Zeneiskola részére a közelmúltban.

 

A képen a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar játék közben. Háttal Péni Béla karnagy, szemből az újévi koncert muzsikusai,  pedagógusok és tanítványok, sőt az eseményt rögzítő operatőr is látható a jobb felső sarokban.

 

Péni Béla igazgató és Horváth Róbert a kép készítője

 

A kép a Péni Béla karnagy vezényletével a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekart ábrázolja a rendezvénycsarnok színpadán, egyik újévi koncertjük előadása közben. A Tapolcai Amatőr Képzőművészkör hivatásos szobrász alkotójának munkáját, azt  a művésszel közösen átadó alkotótárs, Verebélyi Zoltán ezekkel a szavakkal ajánlotta Péni Béla figyelmébe. – Robi ezzel a festménnyel fejezi ki azt, amit a zeneiskola kiváló zenekara iránt érez. Ő szavak helyett kézzel, ecsettel mutatja ki tiszteletét. Kérem fogadják olyan szeretettel ezt a képet, amilyen szeretettel készítette azt alkotója- mondta. Péni Béla megköszönte az ajándékot és megígérte, keretet kap a festmény és amint lehetséges, a készülő próbaterem falára teszik ki majd. /tl/

Festményen a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar

| hírek, kultúra |