A mai nap délelőtt ünnepélyesen átadták a CsobáncHáz Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. által korábban félkészen megvásárolt, majd készre felépített Május 1. utcai társasházat.

 

 

Balról a második Cserép János, mellette Dobó Zoltán és Soós Attila. A szalag átvágásának pillanatai. /fotók, írás:Töreky L./


 

A 36 lakásos új épülettömb Május 1. utca felőli főbejárata előtt, a kivitelezést végző cég vezetői, a ház tervezője és az önkormányzat képviseletében Dobó Zoltán polgármester vágta át az avatási szalagot, majd az épület egyik lakásában pohárköszöntővel folytatódott az esemény.

 

 

Cserép János, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója felelevenítette az ötlet kipattanásától a megvalósulásig eltelt idő történéseit. Kiemelte, már a kezdetektől hosszútávon gondolkoztak, amikor társával Soós Attilával megvették, majd saját elképzeléseiket megvalósítva felépítették Tapolca egy régóta félbemaradt társasházát. – Az első kapavágástól egy éven át rendkívül szoros ütemben dolgoztunk míg végül eljutottunk a jelenlegi állapotig-fogalmazott. A ház budapesti tervezője, a beruházóval megegyező nevű Soós Attila építész arról beszélt, hogy a beruházókban nagyon jó partnerre lelt, hiszen szinte minden tervezői  döntés a minőség javára dőlt el, így az épületbe a legjobb anyagok, szerelvények kerültek még ott is, ahol azok a szem számára nem láthatóak.

 

 

 

A tervező szerint, aki saját beruházásban finanszíroz egy társasházat, az bízik az épíkezésnek helyet adó település jövőjében is és ezáltal hozzájárul a város fejlődéséhez. Dobó Zoltán polgármester pohárköszöntőjében, az építési vállalkozók példaértékű hozzállását méltatva hangsúlyozta, hogy egy kimondottan esztétikus épület született meg Tapolcán, amely rendezett körülmények között készült és kimelkedő minőségi elvárásoknak megfelelve építettek meg a beruházók. Soós Attilától,  a CsobáncHáz társ ügyvezetőjétől megtudtuk, a társasház 36 lakásából jelenleg még 10 darab különböző méretű lakás vár gazdára, amelyből négy darab luxus szintű tetőtéri otthon. /tl/  Korábban írtuk: http://www.tapolcaiujsag.hu/amit-epitettunk-onmagaert-beszel/

 

Ünnepélyesen átadták az új társasházat

| gazdaság, hírek |