A hagyományos Szilveszteri Malom-tó úszás előtt hirdették meg idén is, immár harmadik éve Szalay Gyöngyi emléke előtt tisztelegve, az év végi tóparti futást.

 

Közös futás az 2019-es év utolsó napján. Pfluger Attila, a Tapolcai Önkormányzati Tűzoltóság rajparancsnoka, országos és megyei tűzoltósági lépcsőfutó bajnok teljes védőfelszerelésben teljesítette a távot. /Fotó: Májer Edit/

 

A kezdetben családi futóversenyként, majd szilveszteri örömfutásként meghirdetett óévbúcsúztató sportrendezvényt immár a két éve elhunyt kiváló párbajtőrvívó olimpikon, a városi sport-és közélet meghatározó alakja, Horváthné Szalay Gyöngyi emléke előtt tisztelegve rendezték meg.
Szép számmal jelentek meg szilveszter napján helyiek és távolabbi településről érkezők is a tóparton, hogy a derűs időben sportolással búcsúztassák az óévet. A hangulatot a Boombatucada ütő együttes műsora alapozta meg, a futók pedig Marton Zsolt “Mazsival” melegítettek be a közös futásra.

 

Közös bemelegítéssel kezdődött a sportrendezvény. /Fotó: Májer Edit/

 

A gyermekek egy rövidebb, míg a felnőttek egy hosszabb távot teljesítettek a Malom-tó körül. A Gyöngyi által alapított és egykor vezetett Tapolca Vívóklub is képviseltette magát egy futó csapattal. A célba érkezőket meleg teával és zsíros kenyérrel várták, míg a gyermekeket apró ajándékokkal is meglepték a szervező, Tapolca Kft. Csermák József Rendezvénycsarnok munkatársai.

 

Először a gyermekfutam rajtolt el, egy rövidebb, Alsó-tó körüli távon. /Fotó: Májer Edit/

 

A Tapolcai Vívóklub párbajtőrözői és családjaik is rajthoz álltak. /Fotó: Májer Edit/

 

Rajtszám alapján ajándékcsomagokat sorsoltak ki a résztvevők között, melyeket – a jövő évi, Tapolcán is áthaladó Giro d’Italia kerékpáros verseny jegyében meghívott – Dina Márton és Peák Barnabás, profi kerékpárversenyzők adták át. /Májer Edit/

 

Dina Márton (balra) és Peák Barnabás (középen) profi kerékpárversenyzők adták át a futók között kisorsolt ajándékokat. /Fotó: Májer Edit/

 

KÉPGALÉRIA

 

A Tapolcai Média élő adását, a futást követő  Malom-tó úszásról IDE KATTINTVA nézheti vissza.

A X. Szilveszteri Malom-tó úszásról és a Tour de Malom-tó vízibicikli körversenyről cikkünket IDE KATTINTVA, míg képgalériánkat IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Futással emlékeztek Szalay Gyöngyire

| hírek, közélet, sport |