A Magyarországi Általános Rottweiler Klub és a TVSE Kutyás sport szakosztály másodszorra szervezte meg a közelmúltban Tapolcán vizsgát adó versenynapját.

 

Négylábúak versenyeztek és vizsgáztak októberben Tapolcán. /Fotó: Májer Edit/

 

A II. MÁRK Tapolca Kupa ismét sok érdeklődőt vonzott a Városi Sport – és Szabadidő Centrumba. A tizennégy nevező helyből, a fővárosból, illetve az ország több pontjáról, valamint külföldről érkezett. A munkakutyás vizsgát adó versenyt az összes fajtának, minden ágazatban meghirdették. A napot tenyészszemlével kezdték, majd nyomkövetéssel folytatták, végül kísérő vizsgával zárták, különböző fokozatokban.

 

 

Többféle fajta is képviseltette magát a kutyás rendezvényen. /Fotók: Májer Edit/

 

Ezzel a programmal zárt le eseménydús hónapokat a városi kutyás szakosztály, hiszen három, nemzetközi szinten is ismert és elismert rendezvénynek is helyet adtak ősszel. – Kutyás szempontból nagyon jó időszakot zártunk. Megtisztelő volt, hogy ezeket a rendezvényeket mi állíthattuk pályára, hiszen az itteni kutyás szakosztály elég fiatalnak számít. Olyan rendezések jogát kaptuk meg, amikhez legtöbbször évek tapasztalata szükséges. Természetesen kaptunk hozzá segítséget a MÁRK-tól, de mellette nagyon sok időt és munkát fektettünk bele. Azt vettem észre, hogy egyre jobban vonzza ez a sport a tapolcaiakat – tudtuk meg Bognár Attila szervezőtől, a MÁRK Tapolcai Tagiskolájának vezetőjétől, a TVSE Kutyás sport szakosztály képviselőjétől. /Májer Edit/

 

Huczka Hédi bíró előtt kellett teljesíteniük az ebeknek és gazdáiknak. /Fotó: Májer Edit/

 

Volt olyan gyakorlat, mely során azt is figyelték, a kutya hogyan viselkedik, ha közben idegenek veszik körül. /Fotó: Májer Edit/

 

A rendezvényre a Tapolcai Városi Televízió is kilátogatott. A Sportmagazinban tekintheti meg az összefoglalót IDE KATTINTVA.

Az őszi kutyás rendezvényekről írásainkat és televíziós összefoglalóinkat is megtekintheti:

 

Kutyák bizonyítottak

| hírek, közélet, sport |