A Batsányi Képzőművészkör kilenc alkotója arra vállalkozott, hogy a tőlük megszokottól eltérő stílusban, technikával készült alkotásaikat a nagyközönséggel is megosszák “Átváltozások” címmel. A kiállítás helyszíne a VOKE Batsányi János Művelődési Központ volt pénteken. A kiállítást november 15-28-a  között megtekinthető, naponta 16-19 óráig.

 

 

Németh Gyöngyi alkotóköri tag köszönti a közönséget


 

A kiállítás megnyitójára érkezett érdeklődőket egy gyönyörű csángó népdalcsokor előadása fogadta Ladányi Bíborka végzős gimnazista tanuló előadásában, majd Németh Gyöngyi az alkotókör “verselő alkotója”  köszöntötte és mutatta be a közönségnek a művészeti társaságot és a tárlat most bemutatkozó képzőművészeit: Ódor Évát, Ódor Ferencet, Vecsei Jánost, Grünceisz Lászlót, Barcza Tamást, Vargáné Zsebe Mártát, Szelestey Ibolyát és Császár Lászlóné Anikót. Elmondta, legutóbb, egy badacsonytomaji kiállításon az elmúlt években, évtizedekben készített alkotásaikat állították ki a fél évszázada alakult kör alkotói, ezúttal azonban különlegességeik kerülnek fókuszba.

 

 

Ladányi Bíborka gyönyörű csángó népdalcsokra alapozta meg a tárlatnyitó hangulatát


 

 

Stockinger László: “A jól sikerült kísérlet megérdemli a közönség figyelmét”


 

A kiállítást, a kiállító művészeket és a művészetben rejlő értékeket Havasi Gábor, a tárlatnak helyet adó intézmény vezetője méltatta, majd átadta a szót Stockinger Lászlónak a Batsányi Képzőművész Kör alkotójának, aki a tárlat szakmai oldaláról fogalmazott meg gondolatokat. – Minden művészeti ágban jelen van a kisérletezés. Az alkotó valami egészen mást akar létrehozni, gondolatait, érzéseit másként szeretné kifejezni. Aki nap, mint nap olajjal dolgozott, majd úgy dönt, grafikát készít és erőfeszítéseit siker koronázza, az már önmagában pozitív történés. Aki egy miniatűr, 5X5 centiméteres képen monumentális tartalmat akar megjeleníteni az pedig maga a kísérletező művész. Ha a kísérlet sikerül az pedig megérdemli, hogy a közönség is láthassa- hangsúlyozta Stockinger László, a kör oszlopos tagja. /tl/

 

Kísérletező művészek

| hírek, Kiemelt, kultúra |