15 | 12 | 21.
DEÁK JENŐ KÓRHÁZ

SAJTÓKÖZLEMÉNY

EURÓPAI UNIÓS FORRÁS SEGÍTSÉGÉVEL INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSEK VALÓSULTAK MEG A TAPOLCAI DEÁK JENŐ KÓRHÁZBAN

A Deák Jenő Kórház pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretén belül az Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása című TIOP-2.2.8.A-15/1 számú pályázati felhívásra. Az „Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása a Deák Jenő Kórházban” című Európai Unió által 100%-ban támogatott projekt összköltsége 134,61 millió Ft.

A projekt kezdési és befejezési határideje: 2010. október 4. — 2015. december 31.

A projekt célja a 2007-2015 között nem uniós költségvetésből megvalósult, a kórház által saját erőből végrehajtott infrastrukturális beruházások támogatása, a szakmai szolgáltatások elérhetőségének és minőségének javítása, illetve eszközállományának megújítása.

A projekt keretében megvalósult beruházások:

  • Építési beruházás 39.528.674,- Ft összegben, amely a megvalósult kardiológiai és tüdőrehabilitációs új épület önerejét tartalmazza, valamint a belgyógyászat épületében és a sebészeti ambulancia épületében található két lift felújítását tartalmazza.
  • Orvosi gép- műszer beszerzések összesen 60.965.435,- Ft értékben valósultak meg több ütemben. Ezek a műszerek szükségesek a szakrendelések és a sebészeti osztályon működő műtő szakmai tárgyi feltételeihez.
  • Bútorok, mobíliák és egyéb eszközök beszerzése az új épületek és a felújításokhoz kapcsolódóan valósultak meg több lépcsőben összesen 23.918.682,- Ft összértékben.
  • 2015. évben egy informatikai orvos szakmai fejlesztés fejeződött be 7.617.691,- Ft értékben, amely a digitális röntgen fejlesztést is képes kiszolgálni, így képes a már kialakított PACS rendszerrel való kommunikációra is.
  • A projekt ezen kívül hatósági díjakat, bérköltséget, könyvvizsgálói díjakat, stb. tartalmaz.

A megvalósult fejlesztésekkel elérhetők a Deák Jenő Kórház megfogalmazott céljai, hogy szakmailag színvonalasabb ellátást tudjanak biztosítani Tapolca város és a kistérség lakosai részére, a kórház szakmai színvonala minden szakterületen emelkedjen, valamint hogy a munkatársak részére hosszú távon stabil munkahelyet és megélhetést biztosítson.

További információ kérhető:
Deák Jenő Kórház
Cím: „Infrastruktúrális fejlesztések megvalósítása a Deák Jenő Kórházban”
E-mail: info@tapolcakorhaz.hu
www.tapolcakorhaz.hu
www.szechenyi2020.hu

Európai Uniós forrás segítségével infrastrukturális fejlesztések valósultak meg a tapolcai Deák Jenő Kórházban

| Sajtóközlemény |