Öt napirendi pontot tárgyaltak meg és támogattak egyhangúlag az önkormányzat illetékes bizottságai, majd a képviselő-testület is a szerdai rendkívüli ülésen. Az egyhangú igent kapott a képviselőktől az EFOP projekt lezárához szükséges megelőlegezett összeg biztosítása, a Pisztráng fesztivál anyagi támogatása, a DRV 2025-ös fejlesztési terveire, TIAC megsegítése és egy “Tapolca” név használatához kötődő igény is.

 

 

Az elmúlt években Tapolca Város Önkormányzata vezetésével valósult meg Tapolca, Gyulakeszi, Lesenceistvánd, Lesencetomaj, Monostorapáti, Raposka, és Zalahaláp Község Önkormányzata konzorciumi megállapodásával megalapozott közös projektje, a “Humán szolgáltatások fejlesztése Tapolcán és környékén” című, EFOP-1.5.2-16-2017-00012 azonosító számú projekt. A közel 500 millió forint összegű vissza nem térítendő EFOP támogatás elnyerésével jelentős számú egészségügyi, szociális, kulturális és sportprogram, rendezvény valósulhatott meg az érintett a településeken. Tapolcán különböző felnőttképzések, műhelymunka események (workshop-ok), mentorálások zajlottak, egyéni fejlesztési tervek készültek. A képviselők ennek az utófinanszírozott projektnek a kedvezményezetti lezárásához, a záró szakmai és pénzügyi beszámoló benyújtásához, a képzési költségek és a könyvvizsgálói szolgáltatás díjára biztosítottak összesen bruttó 29 millió 873 ezer 632 forint értékben megelőlegezett összeget az önkormányzati államkötvény állomány terhére.

Tapolca Város Önkormányzata idén is támogatja az országos hírű Pisztráng fesztivált. A rendezvényszervezők által igénybe venni kívánt 11150 m2 közterület használati díja 5 millió 151 ezer forint. A szervezők annak érdekében, hogy a rendezvényt a korábbi években megszokott színvonalon rendezhessék meg, kérték, hogy a közterület-használati díj mértékétől tekintsen el a város, vagy azt mérsékelje a képviselő-testület. Az illetékes bizottságok, majd a testület is egyhangúlag úgy döntött, hogy a 2023-as kedvezményes bérleti díjat (1 millió 650 ezer forint) számít fel a szervezőknek, a fennmaradt 3 millió 501 ezer forintot pedig támogatásként biztosítja az érintett Végh és Társai Kft. számára.

Bruttó 1 millió 329 ezer forint összeget biztosított Tapolca képviselő-testülete a Tapolcai Ifjak Atlétikai Club Városi Sportegyesület (TIAC) részére a korábbi vezető tisztségviselő ellen megindított fizetési meghagyásos eljárás, továbbá polgári peres eljárás illetékfizetési kötelezettségének teljesítésére. A TIAC egyúttal kötelezettséget vállalt arra, hogy egy későbbi eljárás során történő megtérülése esetén ezen összeget – megtérülése mértékében – visszafizeti Tapolca Város Önkormányzata számára.

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete, mint a DRV-S-205 Tapolca szennyvízelvezető és tisztító rendszer ellátásért felelőse elfogadta a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. által a 2025-2039. időszakra elkészített Gördülő Fejlesztési Terv beruházási és felújítási-pótlási tervrészét, továbbá megrendelte és a Gördülő Fejlesztési Tervben meghatározott, 2025. évre vonatkozó munkálatokat a DRV Zrt-től.

Fekete Lajos, a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium igazgatója Tapolca névhasználat iránti kérelmet nyújtott be az Önkormányzathoz, amelyben arról tájékoztatta a várost, hogy az iskola diákjai iskolai keretek között kiírt LOGÓ pályázaton vettek részt és nyertes pályaművet a továbbiakban szeretnék a középiskola logójaként felhasználni. A logóban a “Széchenyi Tapolca” felirat szerepelne, melynek feltétele a Tapolca város nevének használatára vonatkozó kérelem pozitív elbírálása. A testület egyhangú igennel támogatta ezt az előterjesztést is. /Töreky L./

 

Egyhangú igenek támogatási igényekre

| gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat |