Schmidt Mária volt a Polgári Szalon vendége a napokban  

A Polgári Szalon rendezvények házigazdája Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, aki estéről estére egy-egy közéleti, vagy politikai témáról beszélget meghívott vendégeivel. Az eseményeknek minden esetben azok a települések adnak otthont, melyek a politikus választókerületéhez tartoznak, a sokszínű témák pedig elsősorban a helyszínekhez igazodnak. A legutóbbi ilyen rendezvényt Tapolcán tartották október 17-én, ahova a szervezők ezúttal Schmidt Mária Széchenyi-díjas történészt, a Terror Háza Múzeum főigazgatóját hívták meg.

Dr. Navracsics Tibor először a témakörök kiválasztásának szempontjairól beszélt. Elmondta, korábban Ajka lakosságának összetételére tekintettel elsősorban gazdasági ügyekről folyt a szó, Tapolcára a város természetéhez illően inkább közéleti témát hozott. ( A miniszter viccesen megjegyezte, hogy döntésének egyik oka az, hogy tapasztalatai szerint a tapolcaiak szeretnek vitatkozni.)

A politikus a tapolcai beszélgetésre Schmidt Mária Széchenyi-díjas történészt hívta meg. Az előadó a teltházas esemény előtt a Tapolcai Médiának elmondta, hogy aktuális témákkal érkezett a városba, hiszen mind a nagyvilágban, mind a magyar politikában nagyon sok minden történik, ami az itteni embereket érdekli. Fontosnak tartotta elmondani, véleménye szerint,  jó perspektívák állnak a magyarok előtt. Úgy fogalmazott, “ha olyan jól dolgozunk, mint az elmúlt évtizedekben, akkor mindenkinek jobb lehet egy kicsit”. Hozzátette, fontos, hogy mindig legyen egy kis gyarapodás, akár élményekről, akár anyagiakról legyen szó. A történész felidézte Marco Rossi edző szavait is, aki szerint mi a poharat mindig félig üresnek látjuk. Ezen pedig változtatni kellene, hogy ne a panaszkultúra országa legyünk-vélekedett A Polgári Szalon eseményeit dr. Navracsics Tibor közösségi oldalain lehet követni, és egyben regisztrálni a következő beszélgetésekre. /sz.z/

 

 

 

 

 

 

 

 

Schmidt Mária volt a Polgári Szalon vendége a napokban  

| hírek, közélet, politika |