Megalakult a Tapolca és Környéke Tisza Sziget- sajtótájékoztatón jelentették be

Sajtótájékoztató keretében jelentette be a napokban közelmúltbeli megalakulását az Első Tapolca és Környéke Tisza Sziget. Az új szervezet helyi kapcsolattartója és  járási koordinátora Csöndör Bianka. Ő és Mozsolics Márta, a helyi Tisza Sziget egyik alapító tagja, aktivistája, a mozgalom létrejöttéről, céljairól és eddigi tevékenységéről tájékoztatott.

A közösség hivatalosan augusztus 16-án alakult meg, de május elsejétől, Magyar Péternek, a Tisztelet és Szabadság Párt (TISZA) elnökének első tapolcai látogatásától kezdett szerveződni- tájékoztatott Csöndör Bianka. – Önkéntes alapon működünk, tagjaink száma huszonhét. Tagságunk gyakorlatilag  minden korosztályt képvisel, igaz az ötven pluszosok száma magasabb – árulta el a járási koordinátor.

Mozsolics Márta arról beszélt, hogy a választások idején már egy jól összekovácsolódott csapat segítette szórólapozással, rendezvények szervezésével, 1500 palack ásványvíz hőség idején történő kiosztásával, aláírásgyűjtésekkel a TISZA párt népszerűsítését, de számos jótékonysági akciót is indítottak. – Tanévkezdéskor rászoruló gyerekeknek állítottunk össze iskolakezdő csomagot. Ez utóbbi akciónkat tagjaink mellett nagyon sok jó szándékú tapolcai anyuka támogatta, gyönyörű iskolatáskákat, tanszereket, méretre válogatott gyermekruhákat kaptunk, hogy odaadhassuk azoknak, akiknek ismereteink, listánk szerint nagy szükségük volt rá. Csöndör  Bianka hozzátette, a jövőben közösségük tervezi a helyi állatmenhellyel együttműködésben a menhelyi kutyák rendszeres, önkéntes sétáltatását is, de egyéb jótékonysági elképzelések is vannak, például élelmiszercsomagokkal is segítenének a jövőben.

A sajtótájékoztatón elhangzott: október 12-én tartották meg első nagyobb volumenű összejövetelüket, gasztro-találkozójukat a Veszprém vármegyében működő Tisza Sziget közösségek, ami a járási koordinátor szerint, a vártnál is jobban sikerült. Elhangzott: az ezer fő fölötti részvétellel zajló eseményt Ajkán tartották, ahol a szervezésben hatvannál is több tiszás önkéntes segített. Tapolcáról érkeztek a sörpadok a rendezvényre, de tapolcai önkéntesek szervezték a gyermekprogramokat, a művészeti-  és kézműves foglalkozásokat is. Magyar Péter a rendezvényre délután érkezett, vele a Gulyáságyú Média, Gulyás Balázs szervezett pódiumbeszélgetést.

Az Első  Tapolca és környéke Tisza Sziget csoportjának járási koordinátora a sajtótájékoztatót azzal zárta, hogy “közösségük tevékenysége elsősorban arra irányul, hogy a jelenleginél jobb hellyé tegyék lakóhelyüket és vele Magyarországot is”. /tl/

Megalakult a Tapolca és Környéke Tisza Sziget- sajtótájékoztatón jelentették be

| hírek, közélet, politika |