A Fehér bot napját és az Idősek világnapját egyszerre ünnepelték meg

Mindkét alkalomból a polgármesteri hivatal udvari tanácstermébe hívta a tagtársakat a Vakok És Gyengénlátók Egyesületének Tapolcai Kistérségi Csoportja a napokban.

A Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanulóinak kedves és megható verses-dalos műsorát követően a megjelent tagtársakat, továbbá az egyesület megyei elnökét Csehné Huszics Mártát, Dobó Zoltánt, Tapolca polgármesterét és Szabó Richárd optikust, üzlettulajdonost, Gábor Istvánné, az egyesület helyi csoportjának vezetője köszöntötte.

Csehné Huszics Márta megyei elnök idősek világnapi és fehér bot napi  ünnepi gondolatai mellett évértékelőjében többek között arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy az év során is rengeteg dolog történt az egyesület háza táján, számos jó program zajlott. (A rehabilitációs csoportban például komoly munka folyt, hogy megtanítsák a látássérülteket közlekedni, írni, olvasni. Ezek kapcsán számos új technikai, informatikai fejlesztést alkalmaztak. A közlekedés ezen felül olyan terület-hangzott el, amelynek megoldásába a látássérült lakóhelyét, települése önkormányzatát is segítségül kell hívni, hogy a szükséges akadálymentesítések, útkarbantartások megvalósuljanak.)

Dobó Zoltán polgármester arra tett ígéretet, hogy Tapolca költségvetésének tervezésekor a gyengénlátók kistérségi csoportjának kéréseit, igényeit meghallgatják és a város lehetőségei szerint segíteni fog hasonlóan a megelőző évek gyakorlatához.

A Szabó Optika tulajdonosa szintén az egyesület, illetve az egyesület tagjainak  további támogatását jelentette be. Szabó Richárd a befizetett tagsági díjak összegével megegyező pénzadományt ajánlott fel szabad felhasználásra, illetve személyes segítségét ügyek intézésében. Ezenkívül az üzlet által forgalmazott szemüvegek, nagyítók és egyéb eszközök árából is jelentős engedményt ad a látássérült egyesület  tagtársaknak -ígérte.  /Töreky L./

A Fehér bot napját és az Idősek világnapját egyszerre ünnepelték meg

| hírek, közélet, önkormányzat |