Az Ady Endre utca egyik társasházában él, gyermekei gondoskodását, odafigyelését élvezi Kis Horváth Domonkosné, aki 1934-ben született Kapuváron és már három és fél évtizede nyugdíjas. A mai napon Dobó Zoltán polgármester köszöntötte őt otthonában 90. születésnapja alkalmából.

 

 

Éva néni a férjét sajnos korán elveszítette, de lányával, fiával, unokájával nagy összetartásban, szeretetben élték meg az elmúlt évtizedeket. Megtudtuk, a nyugdíjas tanárnő középiskolai tanulmányait Sopronban végezte, 1953-ban nyert felvételt a Pécsi Állami Pedagógiai Főiskola biológia- rajz szakpárjára. Aktív éveiben rajzot és biológiát tanított Szőnyben, Visontán, Gyöngyösön. Tapolcára 1967–ben érkezett családjával, itt a 3-as számú, később az 1-es általános iskolákban oktatott. Akkoriban tehetséges tanítványai számos értékes díjat nyertek el a különböző hazai, európai és tengerentúli versenyeken, de rendszeresen tartott bemutató tanításokat is a járás pedagógusai részére.

 

 

Kis Horváth Domonosné 1989 júniusában Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetésben részesült, ugyanabban az évben nyugállományba is vonult. Aranyoklevelét 2006. júniusában vette át Tapolca Város Önkormányzata által rendezett Pedagógusnapi rendezvényen, 2017-ben pedig gyémánt diplomájának örülhetett. Éva néni korához képest nagyon jó szellemi- és testi kondícióban van, ma is szívesen olvas, követi a világ eseményeit, de főz és családjával rendszeresen eljár Vonyarcvashegyre, a család hétvégi házához. /tl/

 

Boldog születésnapot Éva néni! 90 éves pedagógust köszönthettünk

| hírek, közélet, oktatás, önkormányzat |