Csordultig tele örömmel a szívem, mert két csodálatos ünnepben volt az elmúlt napokban részünk. Az ünnep május 3-án, szombaton délelőtt 10 órától Anyák Napi Kerekítő Mondókázó foglalkozással kezdődött a Tapolcai Tamási Áron Művelődési központban – tájékoztatta lapunkat Kóródiné Demeter Orsolya református lelkipásztor.

 

 

Kóródiné Demeter Orsolya védjegyes foglalkozásvezetőként 13 éve várja hetente a kisgyermekes családokat Kerekítő Mondókázóra, ahol a Kerekítő népi könyvsorozat játékait, nagymamáink örökségét elevenítik fel a Kerekítő manó közkedvelt bábfigurájának társaságában.

 

 

 

– A szeretetteli hangulat, az ölbeli játékok érzelmi biztonságot teremtő közege egy életen át kíséri a gyermeket, minden későbbi személyes kapcsolódás alapja. A Kerekítő 15 éve tesz a mondókázó mindennapokért – árulta el a lelkészasszony. – A csoportoknak közösségteremtő és hagyományőrző ereje is van. Tizenöt év egy gyermek életében is hosszú idő, hát még Kerekítő manóéban! Épp ennyi telt el azóta, hogy a kedvelt figura beköltözött az első Kerekítő népi mondókáskönyvbe, így befészkelte magát a gyerekszobák polcaira, és bájos bábként is felbukkant a baba-mama foglalkozásokon. Tapolcán örömteljes légkörben éltük meg, hogy az ölbeli játékok szemtől szembe, szívből szívbe, lélektől lélekig érnek – mondta Kóródiné Demeter Orsolya.

 

 

 

Május első vasárnapja a másik piros betűs ünnep. A Tapolcai Protestáns Templom zsúfolásig megtelt hívekkel, a református istentiszteleten hálaadással tisztelgett a gyülekezet az édesanyák, a nagymamák előtt. Az igehirdetésben Nt. Kóródiné Demeter Orsolya lelkipásztor hangsúlyozta, hogy az édesanyák szeretete “mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr és soha el nem fogy”(1Kor.13:7-8), majd az Úr áldását kérte az édesanyákra gondoskodó jóságukért, önfeláldozó szeretetükért. Az ünnepi istentiszteleten az óvodások és a kisiskolás hittanos gyerekek ünnepi műsorral köszöntötték a gyülekezetet. /tl/

 

Az Úr áldását kérték az édesanyákra, gondoskodó jóságukért, önfeláldozó szeretetükért

| hírek, hitélet, közélet, kultúra |