A június kilencedikei helyhatósági választásokon, a helyi Fidesz-KDNP közös polgármesterjelöltje Lasztovicza Máté lesz – jelentette be hivatalosan, a sajtó képviselőinek jelenlétében dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője. A sajtóeseményen a helyi önkormányzati képviselői pozíciókért indított Fidesz-KDNP jelölteket már a tapolcai polgármesterjelölt mutatta be. Közülük ketten a jelenleg is a testület tagjai, egy külső bizottsági tag, öt jelölt viszont új, korábban nem töltöttek be Tapolcán sem bizottsági tagsági, sem önkormányzati képviselői tisztséget.

 

 

Dr. Navracsics Tibor úgy fogalmazott, az önkormányzati választás lehetőséget kínál arra, hogy Tapolca életében új fejezet kezdődjön. – Ez a fejezet az eddigieknél is nagyobb ívű fejlődést és gyarapodást hozhat a városnak. Tapolca nem tudott az elmúlt időszakban azzal a lehetőséggel élni, ami kivételes szépségű természeti adottságaiból, az itt élők tehetségéből, közlekedési – és földrajzi elhelyezkedéséből következne. Egy dinamikusabb városvezetésre és képviselő-testületi többségre van szükség – adott hangot véleményének a miniszter, országgyűlési képviselő, majd hivatalosan is bejelentette Lasztovicza Máté indulását a polgármesteri tisztségért. – Máté egy tősgyökeres tapolcai fiatalember, aki felsőfokú tanulmányait követően az országgyűlés hivatalánál dolgozott. Most arra készül, hogy tehetségét, tudását Tapolca szolgálatába állítsa – mondta.

 

 

 

Lasztovicza Máté megköszönte a támogatást, majd elmondta, az államigazgatás és az önkormányzati működés területén megszerzett tudását, kapcsolatait Tapolca érdekében szeretné a jövőben hasznosítani. – Az elmúlt időszakban azt tapasztalhattuk, hogy a város nem olyan mértékben fejlődött, ahogy azt megérdemelné. Csapatommal egy olyan városért szeretnék dolgozni, ahonnan a fiatalok nem költöznek el, ahol mindenki megtalálja a számítását, ahol olyan munkahelyek létesülnek, ami vonzóvá teszi a várost a helyiek és a lehetséges idetelepülők számára. Az ország legszebb vidékén élünk, Tapolcának a legszebb kisvárosnak kell lennie Magyarországon. Azért dolgozom, hogy ez így is legyen – hangsúlyozta a helyi Fidesz-KDNP polgármester jelöltje, majd egyenként bemutatta önkormányzati képviselő-jelöltjeiket. Eszerint az egyes számú választókerületben Töreky Ferenc, a kettesben Lenner László (ő nincs a közös fotón, nem volt jelen az eseményen), a hármasban Neszler Imre Attila, a négyesben Molnár Attila Ádám, az ötösben Máté Sándorné, a hatosban Törőcsik Attila, a hetesben Horváthné Somogyi Ildikó, a nyolcasban (Diszel)Horváth Miklósné indul a képviselőségért júniusban a Fidesz- KDNP színeiben. /Töreky L./

 

 

Bemutatta helyi jelöltjeit a Fidesz-KDNP

| hírek, önkormányzat, politika, politika |