A Széchenyi István Baptista Középiskola mai karácsonyi ünnepségén adták át a tanulmányi versenyek díjazottjainak járó jutalmakat, a diákok meghallgatták Révész Lajosnak, a Baptista Szeretetszolgálat lelkészének hitet erősítő gondolatait, majd egy sztárvendég táncoltatta meg őket.

 

 

Az idegennyelvi fordító versenyben a szép magyaros nyelvhasználatért különdíjat kapott Németh Emese Csenge, Süketes Miklós. A német nyelvi verseny első helyezettje Mocsán Petra, ebből a kategóriából több díjat nem osztott ki a zsűri. Az angol nyelvi versenyben kezdő szinten harmadik helyezett Süketes Miklós, második Fülöp Bendegúz, első Nagy Dávid. Angol nyelvből harmadik helyezett lett Németh Erika, második Vajda Kinga, az első helyet Nagy Laura érdemelte ki. A társadalomtudományi munkaközösség díjazottjai között az Implom József középiskolai helyesírási versenyen harmadik helyezést Nyári Annabella, második Balta Gergő, első Nagy Lázár lett. Történetíró és rajz pályázaton rajz kategóriában harmadik Cseh Blanka, második Mocsán Petra, első Ferenczi Szofia. Történetíró pályázaton különdíjas lett Horváth Alexa.

 

 

Iván Barnabás iskolalelkész bemutatta a diákoknak Révész Lajost, a Baptista Szeretetszolgálat lelkészét, aki arról beszélt, hogy az élet egy folyamatos várakozás. – Mindig várunk valamire. Legtöbb várakozásunk teljesül, de van olyan, amely csak egy módon teljesedhet be. Két szinten éljük az életünket, az egyik látható, a másikba nem látunk bele. Isten úgy teremtette a világot, hogy állandó kapcsolatunk legyen vele. Sokan úgy vannak, hogy dilemmáznak, van-e Isten. Várunk a bizonyosságra, de a sok várakozástól elfáradunk és azt mondjuk, hogy majd mi megtaláljuk a saját utunkat. Tehát érdemes várnotok az Istent és kérni őt, hogy megláthassátok. Ha nekem megjelent, elhihetitek, hogy veletek szintén ez történik, hiszen nagyon kell Istennek is, hogy egymásra találjunk – mondta a lelkész. A diákok számára nagy meglepetés volt Oláh Gergő, az X-Faktor televíziós tehetségkutató 11 évvel ezelőtti fordulójának győztes énekese fellépése, aki még meg is táncoltatta őket./tl/

 

 

Oláh Gergővel ünnepelhettek a széchenyisek

| hírek, hitélet, közélet, kultúra, oktatás |