A városban három műfüves focipálya is várja a labdarúgás szerelmeseit. A Bauxit nagypályája mellett a gimnázium és a Bárdos Iskola játéktere is kiváló játékteret biztosít a focistáknak.

 

“- Megújul a Bárdos Lajos Székhelyintézmény udvarán található több mint 10 éves műfüves labdarúgó pálya, ez az időjárástól függően bontástól az építésig, körülbelül egy hetet vesz igénybe.” – tájékoztatta lapunkat Puskás Ákos, alpolgármester. “- Nagy öröm, hogy az egész játéktér, 42*22 m-es terület megújul, hiszen a kezdetektől fogva sokan és rendszeresen használják a pályát. Délelőtt az iskolai oktatás folyik a pályán, délutánonként pedig a TIAC legfiatalabb játékosai a Bozsik – programban résztevő sportolók veszik birtokukba.

 

Az utolsó simításokat végzik a megújuló pályán fotó: hg

 

A város vezetése fontosnak tartotta a pálya felújítását, hiszen ezeknek a pályáknak az élettartama 10 évre tervezett, – ez elkövetkezett -, így a város az önerőt beletéve részt vállal a sporttér megújításában. A Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) egyeztetve, a gyepszőnyeg, a kapuk és hálók cseréjére kerül sor, mely mind a gyerekek sportolási élményét fokozzák. A költségek 90 %-át az MLSZ biztosítja, a maradék 10%-ot pedig a város teszi hozzá, ez nem is volt kérdés, a testület jóváhagyta és hamarosan újra pattoghat a labda a műfüvön. A pálya nem került átadásra a Balatonfüredi Tankerületi Központ részére, városi használatban van, melyet a Tapolca Kft. üzemeltet, így a kora délutáni óráktól, késő estig baráti társaságok, munkahelyi közösségek is igénybe vehetik.” /hg/

 

Megújul a Bárdos pályája

| hírek, sport |