Balatonfüreden rendezték, a BUFF 24 órás ultrafutó fesztivált, mely a MUL (Magyar Ultrafutó Liga) magyar bajnoksága is egyben. A közel 300, különböző távokon induló futó közt számos Tapolcai Trappoló is szépen teljesített.

 

24 óra alatt, Nagy Hajnalka Tünde 178 km-et futott, Horváth Vilmos, 162,2 km-es eredménnyel ért célba. Szennyai Dorián, sajnos sérülés miatt az első helyről 140 kilométernél, éjszaka kiszállni kényszerült.

 

Nagy Hajnalka Tündének bár nem sikerült megismételni tavalyi eredményét, a 178 km-es eredmény, 24 óra alatt, szinte emberfeletti teljesítmény fotó: helyszíni

 

A 12 órás kategóriában, Karay Jokesz Gabriella 109 km-rel, Fülöp Norbert 119 km-rel, Somornai Lajos 81 km-rel, korosztályos 3. helyet szerzett. Félmaratont futott Papp Norbert, 1:45:53-mal, 5. helyen végzett Tóth Attila, 2:09:25-rel, ez eddigi legjobb ideje lett, egyéni rekord. “- Gratulálok a csapatnak, hajrá Trappolók! Büszke vagyok az egyesület tagjaira a szép eredményeik miatt. Külön büszkeség számomra, hogy egyéni teljesítményeik javítása mellett, a közös ügyek szervezésében is aktívan részt vesznek. Így idén is megrendezzük a Jóti-futi jótékonysági rendezvényünket a Tóparton december 9-én. Örömmel jelenthetjük ki, hogy a résztvevők, a jótékony sporttársak létszáma minden évben egyre nőtt. Idén már kilencedik alkalommal fogunk majd össze, húzunk futócipőt, s trappolunk akár esőben, szélben, talán hóban, hogy a nehezebb helyzetben élő társaink karácsonyfája alá is kerüljön meglepetés. Hiszen, ami nekünk “apróság”, az másnak egy boldogabb Karácsony.

Horváth Vilmos eredménye is becsületre méltó fotó: helyszíni

 

A futás helyszíne a már jól ismert, kb. 1200 méteres kör Tapolcán, a Malom-tó és környékén, melyből mindenki annyit teljesít, amennyit szeretne. Aki pedig csak segíteni kíván, azok helyet is lesznek vállalkozó szellemű futók. A fiatalabb, ám lelkes segítőinknek egy rövidebb táv, kb. 500 m teljesítésére is adunk lehetőséget. A rendezvény a gyermek-futammal veszi kezdetét. A gyermekeknek idén is egy kis meglepetéssel készülünk. Ezt követően rajtolnak a kb. 1200 méteres körön induló futók. Ebben az évben tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, illatszereket, mosószereket gyűjtenénk, ezzel tudtok segíteni, amivel szebbé tehetjük rászoruló embertársaink Karácsonyát. Az adományokat a regisztrációnál lehet majd leadni. Az összegyűlt adományokat idén is a Tapolcai Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család és Gyermekjóléti Központ segítségével juttatjuk el a rászorulókhoz, akik pontosan ismerik a rászorulók helyzetét és tudják, melyik családnak mire van szüksége. A rendezvényközpontban, mint az előző években is, kihelyezünk egy gyűjtő dobozt, a felajánlásokat oda lehet majd behelyezni.

 

 

Ezzel az itt befolyt támogatással idén is egy kiválasztott rászorulót segítünk. Előnevezni rendezvényünkre az esemény Facebook oldalán lehet, az előnevezettek számára névre szóló rajtszámot biztosítunk. Nevezési díj nincs, ezért megkérünk mindenkit megfontoltan nevezzen, hiszen mi készülünk, rajtszámmal, emlék (befutó) éremmel, meleg étellel. Az előnevezéseket 2023. november 28-ig tudjuk elfogadni, utána már csak a helyszínen lesz lehetőség nevezésre, de ebben az esetben névre szóló rajtszámot sajnos nem tudunk biztosítani.” – tájékoztatott Földesi József, a Tapolcai Trappolók SE elnöke. /hg/

 

Kiváló eredmények, jótékony tervek a Trappolóknál

| hírek, sport |