A tapolcai Brazil Jiu Jitsu szakosztály kinőtte a Bauxit Sporttelepen bérelt termet, ezért új helyszínre, a Halápi úti Sport- és Egészségközpontba helyezte át székhelyét. A pályaavatón több városból is érkeztek harcosok, hogy kipróbálják az új küzdőteret és megalapozzák a hangulatot a kezdéshez.

 

 

Németh Lajos edző, szakosztályvezető nemrég vette át a csapat irányítását, de ezen rövid idő alatt sikerült elérnie, hogy versenyzői hazai és nemzetközi versenyeken is helyezéseket érjenek el, illetve taglétszámuk látványosan növekedjen.

 

 

Ehhez kellett a nagyobb befogadóképességű terem, melyre a Sport- és Egészségközpontban találtak, fontos volt számukra, hogy a tatamit ne kelljen minden egyes alkalommal újraépíteni.

 

A város büszke sportolóira és elért eredményeikre fotó: hg

 

Az ünnepélyes teremátadón Dobó Zoltán polgármester egy nemzeti- és egy tapolcai zászlót nyújtott át az edzőnek, hogy vigyék hírét, szerte a nagyvilágban e kicsiny magyarországi településnek, ahol ennyi kiváló sportember küzd a győzelemért.

 

Németh Lajos és Páhi Ádám hamarosan a törökországi EB- képviseli hazánkat fotó: helyszíni

 

Németh Lajos a közelmúlt sikereiről és terveiről is tájékoztatta lapunkat: “- Itt a versenyszezon és mi ismét megmérettettük magunkat Páhi Ádámmal, a Globál Grappling magyar bajnokságon vettünk részt. Célunk a bajnoki öv megszerzése volt, amely sajnos idén nem jött össze. Szomorkodásra azonban nincs okunk, hiszen remek küzdelmekben lehetett részünk, sok meccset nyertünk és nagyon jól éreztük magunkat. Nekem GI-ben a dobogó második, NoGi-ben a harmadik fokáig sikerült eljutni. Ádámnak GI-ben negyedik, NoGi-ben harmadik helyezés jött össze. Jövőre még többet beleadunk és reméljük, hogy meglesz az öv is. Egy héttel később, Tapolca versenyzői ismét nagyot küzdöttek, az érem kollekció minden darabjából hoztunk haza.

 

Az érmes tapolcai harcosok /balról: Dobay Bendegúz, Sajcz Kálmán Miksa, Németh Lajos/ fotó: helyszíni

 

Remek hangulatú izgalmas meccsek voltak az ADCC által szervezett versenyen, ahol a srácok nemzetközi mezőnyben mérethették meg magukat. Sajcz Kálmán Miksa, rutinos versenyzőként a dobogó tetején állhatott, Németh Lajos az előkelő második helyen végzett, Dobay Bendegúz, izgalmas küzdelmekkel bronzérmet szerzett kategóriájában. Sok munka vár még ránk, hiszen hamarosan az EB-n kell bizonyítanunk.” – zárta sorait a sikerre éhes tréner. /hg/

 

A taglétszám növekedése miatt nagyobb terembe költöztek

| hírek, sport |