Tanévnyitó ünnepségeket tartottak a délelőtti órákban Tapolca iskolái. Legkorábban az idei tanévtől már önálló iskolaként működő Kazinczy Ferenc Általános iskola tanulói és elsős osztályai sorakoztak fel iskolájuk udvarán. A Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézményében, nagyjából másfél órával később, kilenc órától kezdődött az ünnepség. A legkisebbek, természetesen külön figyelemben, kedves ajándékokban részesültek mindkét iskolában.

 

 

 

A Kazinczy iskola diákjait, szülőket, pedagógusokat, a város képviselőit Bodor Tamás köszöntötte. Az igazgató Tölgyes Zsolt önkormányzati képviselőt, mint a frissen megalakult iskolatanács tagját üdvözölte. Később, Varga Boróka és Varga Sára 6.B osztályos tanulók nyárbúcsúztató szavalatát követően, Pintér Eszter és Török Léna elsős kisdiákok bájos tanévköszöntő verse csalt mosolyt az arcokra. Bodor Tamás beszédében az iskola tagintézményből önálló iskolává válásáról és az előttük álló kihívásokról fogalmazott meg gondolatokat. – Az elmúlt 2022/23-as tanév iskolánk fennállásának 40. évfordulóját jelentette. Most pedig újra önálló intézményként belefoghatunk a következő 40 évbe. Sokan kérdezik tőlem, hogy ez jó, vagy rossz? A jövőt természetesen nem ismerhetjük, de hinnünk kell a gondviselésben és természetesen hinnünk kell magunkban! Azt gondolom, folytatnunk kell az eddig megkezdett munkát, talán még markánsabban és erőteljesebben, mint korábban – hangsúlyozta az igazgató.

 

 

 

A Bárdos Lajos Általános Iskolában kilenc órakor Vighné Varga Odett intézményvezető-helyettes köszöntötte a tanévnyitó résztvevőit, köztük a város polgármesterét, alpolgármestereit, önkormányzati tisztviselőket. Elsőként a tavalyi viharos szélben félbeszakadt évzáró ünnepségen kiosztatlanul maradt jutalomkönyveket adták át Szabó Annának, aki hetedikesként a Varga Tamás matematika verseny vármegyei fordulóján második helyezést szerzett, továbbá Barabás Lászlónak, aki Éder Márta tanárnő tanítványaként a Zrínyi Miklós matematika verseny vármegyei körzeti fordulóján a Bárdos iskola legeredményesebb tanulója lett. Bajner Imre igazgató tanévnyitó beszédében külön köszöntötte az iskola szépszámú elsős diákját. – Ez az ünnepség kiemelten is a tiétek, s az elkövetkező napokban, hetekben fokozottan figyelünk rátok, segítünk benne, hogy bátrak és magabiztosak legyetek. A héten, a gólyatáborban már megismerkedhettetek iskolátokkal, társaitokkal, osztálytermetekkel, tanítóitokkal, kipróbálhattátok az udvari játékokat és számtalan érdekes foglalkozáson vettetek részt… Amikor nyitva volt az ablakom, a gyermekzsivajból úgy következtettem, hogy igazán jól éreztétek magatokat. Bízom abban, hogy ez a jókedv, a következő nyolc évben is ki fog tartani – adott hangot reményének a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola igazgatója. /Töreky L./

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kazinczy iskola immár önálló tanintézményként nyitotta meg a tanévet /fotógalériával/

| hírek, közélet, oktatás |