A TÜNdökölj Tapolca programsorozat ünnepélyes megnyitóját követő sajtótájékoztatón Dobó Zoltán polgármester reményének adott hangot, hogy az EKF programokhoz szorosan kapcsolódó Tapolcai Ünnepi Napok az országban, de a világban is ismertebbé teszik Tapolcát.

 

 

A polgármester örömét fejezte ki, hogy nem csak az önkormányzat, hanem számos helyi civil szervezet is aktivizálta magát az EKF-hez köthető programokban, értékes tartalommal megtöltve azt. – A város önkormányzata lakosonként két euróval járult hozzá a programok megszervezéséhez, amelynek sikerességét az is jelzi, hogy jelentősen nőtt a helyi vendégéjszakák száma az utóbbi időszakban, amely magasabb adóbevételeket is jelent Tapolcának- fogalmazott Dobó Zoltán, aki arra biztatott mindenkit, hogy használják ki a város és az EKF nyújtotta lehetőségeket, vegyenek részt minél nagyobb számban az ingyenes programokon.

 

 

Barczáné Tóth Boglárka, a szervező Tamási Áron Művelődési Központ vezetője többek között arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a korábbi évek kulturális kínálatát bővítve, új elemként, egy új színpaddal az “ezerarcú irodalmat” is beleszőtték – a Ragyogj Veszprém mintájára- Tündökölj Tapolca névre keresztelt rendezvénybe, amelyre külön is nagyon büszkék.

 

 

A sajtótájékoztatón részt vett Tobak Dániel, a Kowalsky meg a Vega együttes tapolcai gitárosa is, aki Kovács Melinda a TVT főszerkesztője kérdésére elárulta, hogy Tapolcán Misi bácsinál (Farkas Mihály a Járdányi zeneiskola tanára) kezdett gitározni tanulni, amelyet nem hagyott félbe később sem. Később budapesti egyetemi évei alatt technikusként dolgozott a Kowalsky meg a Vega együttes mellett. – Amikor arra igény mutatkozott, beugrottam gitározni és így maradt ez a mai napig. 2017-ban játszottunk itt először Tapolcán, ami akkor nagyon nagy élmény volt, de most is óriási öröm és büszkeség, hogy itt lehetünk- mondta Dani, aki egyetlen tapolcai tagként már sok száz Kowalsky meg a Vega koncerten játszhatott. /Töreky L./

 

TÜNdökölj Tapolca- sajtótájékoztató a nyitónapon

| hírek, közélet, kultúra, TÜNdökölj - Tapolca Ünnepi Napok 2023, Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa |