A Tapolca Városi Sportegyesület (TVSE) röplabda szakosztályában, a Szent Benedek Röplabda Akadémiával kötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően, hamarosan ismét szervezett kereteken belül röplabdázhatnak a tapolcai fiatalok. A balatonfüredi klub a tapolcai általános- és középiskolákba is szeretné elvinni a sportot, hogy azt megszerettessék a gyerekekkel. Az Akadémia keretein belül eddig Balatonfüreden és Zánkán tanulhattak a gyerekek röplabdázni, így a harmadik város Tapolca lehet. A jelenlegi tervek szerint, szeptemberben a klub extraligás felnőtt csapata egy toborzással egybekötött edzést tart majd a városban, ahová várják majd a sportkedvelő helyieket. A pontos helyszínről és időpontról a vezetők később adnak tájékoztatást.

 

 

– A korábbi évtizedekben még jelen volt, az utóbbi időben azonban nem működött szervezett röplabda-oktatás a városban. Ezen kíván változtatni a város és az akadémia vezetése- tudtuk meg Kovács Kristóftól, a TVSE sportszervezőjétől.

Komáromi Móric, a klub vezetője hozzátette, hogy tavaly a felnőtt csapat a rendezvénycsarnokban játszott egy bajnoki mérkőzést, akkor vetődött fel, hogy lenne igény a röplabda sport népszerűsítésére és oktatására Tapolcán is. – Szeretnénk a helyi általános iskolás lányoknak lehetőséget adni, hogy a röplabdát választhassák mozgásformájukként, megtalálni azokat a helyi lányokat, akik már röplabdáznak, illetve azokat, akik érdeklődnek a sport iránt. Ezen kívül szeretnénk megtalálni azon régi röplabdásokat, testnevelőket, edzőket, akik tudnak számunkra és az egyesületnek segíteni a szakosztály újjáépítésében. Célunk természetesen az, hogy minél több lány kezdjen el sportolni, akiket később szeretettel várunk az akadémiánkon. Ez a csapatsport amellett, hogy rendkívüli taktikai gondolkodást igényel, nem jár testi kontakttal, ezért azok számára is kiváló választás, akik a szolidabb mozgásformákat kedvelik – árulta el.

– Tapolca város számára mindig is fontos volt a sport. Az Észak-Dunántúli régió központja Balatonfüred, így örültünk az akadémia megkeresésének a röplabda sportág újra népszerűsítése végett. Sportvezetőként célunk számunkra, az, hogy Tapolca város és sportegyesülete ismét felkerüljön a röplabda sportág hazai térképére – tette hozzá Rédli Károly elnök.

/kk, tl/ fotó: illusztráció facebook/

 

Fellendülhet a röplabda sportág Tapolcán!

| hírek, közélet, sport |