Véget ért a 2022/23-as bajnoki évad a Veszprém Vármegye III. osztály déli csoportjában is, ahol a Tapolcai Öregfiúk FC csapata a második helyen zárt.

 

20 lejátszott mérkőzésből, 14 győzelem, 4 döntetlen és 2 vereség lett a mérlegük, 46 megszerzett ponttal és 70/33 gólaránnyal. Az első helyezett csapat, minden mért adatban azonosan végzett, csupán a gólkülönbségben lett jobb, mint az Öregfiúk. “Előző híradásunk óta, elszenvedtük az első vereséget, hazai pályán, – cudar időben – Balatonakalitól, 2:1 lett a vége. Majd idegenben Balatonederics bizonyult jobbnak 3:2 arányban. Ezt követően két hazai mérkőzésünk, ismét győzelmeket hozott. Izgalmas, néhol kemény mérkőzésen, Lesenceistvánd-Uzsa csapatát 4:3-ra, Balatonszőlőst, egy rendkívül sportszerű mérkőzésen 6:2- re sikerült megvernünk, ami dicséretes teljesítmény a közel 50 éves átlagéletkorú csapattól. Értékeléskor meg kell említeni, hogy a kispadunkról nagyon sok esetben 60 év körüli játékosokkal tudtunk cserélni. Házi gólkirályunk Szabó Bálint lett 23 találattal. Június 18-án, Marcelházára (Sk) volt meghívásunk, a “Polgármester” kupára. Nagyon szűk kerettel, a második helyet tudtuk megszerezni.

 

A csapat sikerének titka az összetartásban rejlik, mely évről évre bizonyítja erejét fotó: helyszíni

 

A következő héten Path (Sk) önkormányzata látta vendégül csapatunkat az „Öregfiúk” kupán, ahol nehéz mérkőzéseken, rekkenő melegben, végül a harmadik helyen zártunk. Közben, részt vettünk Veszprémben, az Igazgatóság díjátadóján. Az ezüstérmeket, oklevelet és kupát Boczkó Gyula elnök és Nagy Béla csapatkapitány vették át. Július 8–án “Évadzáró, éremosztó” családi rendezvényt tartottunk a Bauxit Sportcentrumban. A bensőséges hangulatú rendezvény vendégei voltak: Dobó Zoltán polgármester, Puskás Ákos alpolgármester és Rédli Károly TVSE elnök. A protokolláris részben, Boczkó Gyula elnök, megköszönte az éves munkát és a családtagok türelmét. Dobó Zoltán polgármester, üdvözölte a csapatot és az elért sikereket, elismeréseként egy kondér pacalpörköltet ajánlott fel, színesítve a vacsora kínálatát.

 

A csapat idén is mindent megtett az aranyért, tényleg csak egy hajszálon múlt fotó: helyszíni

 

Az éremátadást követően Nagy Béla, a csapat kapitánya, Császár László, az MLSZ Veszprém Vármegyei Igazgatóság Társadalmi Elnökétől, oklevelet és kupát vett át. Késő estig tartott a kiváló vacsora, pince és pacalpörkölt, grill finomságok, vegatálak és gyümölcs, a hölgyek süteményekkel és sörkorcsolyákkal terítették az asztalokat. A rendezvényen, több mint 70-en vettünk részt, a legfiatalabb 8 hónapos, a legidősebb 80 éves csapattag volt. Beszélgetés tárgya volt, az augusztus 19-én tartandó “Tapolca kupa”, melyre ismét készülnünk kell, szlovák és horvát csapatokkal találkozunk.” – foglalta össze a csapat közelmúltját, jelenét és jövőbeni terveit Czili Károly, a csapat sajtóreferense. /hg/

 

Ezüstérmet szerzett a TÖFC

| hírek, sport |