Zenés-táncos színművel idézi meg hamarosan a 60-as, 70-es évek lázadó ifjúságának életét, lelkiségét N. Horváth Erzsébet író, Fülöp Ádám zeneszerző és közös produkciójuk szereplőgárdája. Krasznai Tamás sorsa a rock and roll hangzavarán és a füstgép füstjén átderengő tipikus lázadó rockzenészi életút, amely túl korán véget ér – tudtuk meg a darab írójától.

 

 

– A mű jelentős részben énekelt szöveg, látvány és rock and roll, a zenei betéteket, mint epizódokat viszonylag kevés prózai szöveg köti össze – árulta el a mű szövegírója, aki mint fogalmazott, egyetemi éveinek lelkiségét, fiatal évei tapasztalatait és hangulatát igyekezett megidézni a Lázas Hajnalokban.

 

 

N. Horváth Erzsébet szövegeihez Fülöp Ádám remek zenéket, rockballadákat, a blues és rock and roll számokat írt. A főszereplő, mint megtudtuk, Krasznai Tamás, aki egy kitalált személy, de a szerző szerint, a korszak lázadó rockzenészeinek tipikus életútját járja, akinek élete, gondolkozása a negyvenes évek második felében születettek gondolataival rokon. – Ők az ötvenes években voltak gyerekek, majd a hatvanas években élték tinédzser korukat, amikor jellemzően néhány fogható nyugati rádióból már Magyarországra is beszivárgott a lázadás maga, a beat és rock and roll zene.

 

 

Krasznai Tamás, ahogy kortársai, zenésztársai közül sokan, miközben csodákat alkottak, életvitelükben elmentek a falig, amely végül személyes tragédiájukat okozta – vázolta fel a Lázas Hajnalok cselekményének fél évszázaddal ezelőttre datálható hátterét N. Horváth Erzsébet. Az izgalmasnak és látványosnak ígérkező darab most hétvégén debütál. Június 10- én, szombaton, 16 órakor a Haláp- hegyi Kráter Színházban mutatja be a szerzőpáros és a fotóinkon is látható viszonylag kis létszámú, az Acro dance táncosaival kiegészült szereplőgárda. Jelenlegi információink szerint, augusztus 20-án Tapolcán is közönség elé kerül a produkció. /Töreky L./ Fotók: szerzői/

 

 

A fiú aki átment szivárvány alatt, hagyott ránk egy naplót…

| hírek, kultúra |