Szakmát, fizetést kapnak egyidőben a DGA Akadémia résztvevői- már várják a jelentkezőket

A DGA Akadémia egy újszerű képzési program, amely azoknak a munkavállalóknak szól, akiknek nincs szakképzettsége, vagy van szakmája, de nem volt alkalma gyakorlatot szerezni. Aki átképezné magát, de az oktatást nem tudja magának finanszírozni. Középkorú vagy még idősebb, de még szívesen tanulna, vagy egyszerűen csak szeretne váltani. Az akadémia létrehozói különösen fontosnak tartják, hogy a programmal azoknak is perspektívát tudjanak nyújtani, akik megfelelő szakmai kompetenciák híján jelentős hátrányban vannak a munkaerőpiacon. A DGA Akadémia résztvevői munkaszerződéssel, fizetett munkavállalóként tanulják meg egy szakma alapjait kompakt, gyakorlatorientált képzés keretében- hangzott el egyebek mellett az akadémia ünnepélyes megnyitóján.

 

 

 

A DGA Akadémia ünnepélyes megnyitóját április 5-én tartották a DGA devecseri gyáregységében, ahol a kezdeményezés jelentőségéről fogalmazott meg gondolatokat dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Markovszky György a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Tornai Tamás tulajdonos is. Ezután a meghívottak üzemlátogatáson vettek részt, ahol megismerhették a képzésben elsajátítható főbb munkafolyamatokat és a gyár fontosabb termékeit.

 

 

Megtudtuk, a devecseri székhelyű DGA Kft. csúcsminőségű acél- és gépipari termékeket gyárt, éves árbevétele 6 milliárd Ft. A cég elődjét több mint 50 évvel ezelőtt alapították. A devecseri és nemesgulácsi üzemeikben több mint 10 000 négyzetméteren, 170 munkatárs gyártja le termékeiket, amelyek nagy részét exportpiacokon, főképp Németországban, Franciaországban és Ausztriában értékesítik. A vállalat ISO 9001 és ISO 14001 minősítéssel rendelkezik és többek között elnyerte a Kiváló Gyakorlati Képzőhely díjat, a Veszprém megyei minőségi díjat és a Pegazus díjat, az export részarányának és növekedési ütemének elismeréséül. A DGA Kft részese a meghívásos alapon működő Magyar Multiprogramnak. Elhangzott, sikeres működésük egyik záloga a megfelelően képzett, minőségi munkát végző szakembergárda. Több szakmában ugyanis állandó kihívást jelent a munkaerőhiány, és a cég vezetésének tapasztalatai szerint, a probléma hagyományos eszközökkel nem orvosolható. Úgy döntöttek, hogy új megközelítésre van szükség, amely tartós megoldást kínál. Így született meg a DGA Akadémia, egy újszerű képzési program, amelyet kizárólag belső erőforrásokra építve dolgoztak ki. A DGA Akadémia nyitva áll bárki előtt, és egyedülálló lehetőséget kínál: biztos, kiszámítható karrierutat, garantált fejlődési pályát és már a képzés idején is méltányos juttatásokat. Kinek lehet érdekes ez a program? Akinek nincs szakképzettsége. Van szakmája, de nem volt alkalma gyakorlatot szerezni. Átképezné magát, de eddig nem engedhette meg magának. Középkorú vagy idősebb, de még szívesen tanulna. Vagy egyszerűen csak szeretne váltani. Különösen fontosnak tartják, hogy a programmal azoknak is perspektívát tudunk nyújtani, akik megfelelő szakami kompetenciák híján állandó hátrányban vannak a munkaerőpiacon. A DGA Akadémia résztvevői munkaszerződéssel, fizetett munkavállalóként tanulják meg egy szakma alapjait kompakt, gyakorlatorientált képzés keretében. A megszerzett tudással magabiztosan, hatékonyan és megfelelő minőségben lesznek képesek bekapcsolódni a termelésébe. Az első kurzuson betanított lakatosokat képeznek, ez 2023. májusában indul, időtartama három hónap, a követelményeket teljesítőkkel állandó munkaszerződést kötnek. (Jelentkezési határidő: április 25, érdeklődni telefonon: +36 70 661 8440 emailben: allas@dga.hu elérhetőségen lehet) Később tervezik még fényező, gépkezelő (lézervágó, élhajlító, lángvágó), valamint a Somló Holding más cégeinél varró, szabász, állatgondozó kurzusok indítását is- tudtuk meg. /Töreky L./ Fotók: DGA/

 

Szakmát, fizetést kapnak egyidőben a DGA Akadémia résztvevői- már várják a jelentkezőket

| gazdaság, hírek, oktatás |