Kilencedik alkalommal rendeznek Nyirádon Rallycross Európa-bajnoki futamot. Ebből az alkalomból tartottak sajtótájékoztatót az április 29-30-án rendezendő verseny helyszínén, a Nyirád Racing Centerben.

 

Az FIA Rallycross Európa-bajnokság nyitófordulójára 10 magyar pilóta nevezett, hatan az ERX1-ben, négyen pedig az ERX3-ban indulnak. „-Idén három fő újítást tervezünk, ami meghatározza az Európa-bajnoki futamra való felkészülést. Az egyik, hogy a pálya kritikus pontjait felújítottuk, néhány részen nagyon kigödrösödött, ennek megoldására egy stabilizáló anyagot használtunk.

 

A nyirádi EB futamon 10 magyar versenyzőnek is szurkolhatunk fotó: Havasi

 

A tesztek alapján jól sikerült a felújítás, minimális mértékben kopott a pálya a felújított részeken. A másik, új lelátók építése, a harmadikkal pedig a családokat célozzuk meg, egy játszótér kialakításával, mely a lelátón kap helyet, így a futamot is nyomon lehet követni. A depót az idén mindenki látogathatja és megnézheti a csapatok készülődését. Két betétfutamot tervezünk, az egyik a Magyarországon újdonságnak számító Crosscar, illetve a Super Touring Cars kategória.

 

Számos újítással és fejlesztéssel készülnek a szervezők fotó: Havasi

 

Ezen kívül, megnyitó ünnepséggel is készülünk, április 27-én 17.30-tól várjuk sok szeretettel az érdeklődőket Tapolcán, a Fő térre, ahol a kiállított versenyautókat lehet megcsodálni és a pilótákkal is szót lehet váltani. Az Eb-sorozatban is újdonságnak számít a versenyre kifejlesztett applikáció, amelyen a versenyhétvége programja mellett, minden versenyzőről részletes információ található.” – tájékoztatott Gyuris Orsolya, szervező. /hg/

Rallycross EB, tapolcai megnyitóval

| hírek, sport |