A Tapolcai Városszépítő Egyesület elnöke, dr. Décsey Sándor a közelmúltban lemondott. A tagság úgy határozott, Bertalan András személyében új elnökkel folytatja a munkát. Minderről április 24-én született egyhangú döntés az egyesület tisztújító közgyűlésén, ahol viták nélkül, egyhangúlag fogadták el a 2022-es évről szóló szakmai és pénzügyi beszámolókat is.

 

A határozatképes létszámban megjelent tagságot Varga Károlyné, az egyesület elnökségi tagja köszöntötte, majd felkérte dr. Décsey Sándor egyesületi elnököt, hogy tartsa meg a Tapolcai Városszépítő Egyesület 2022-es évéről szóló szakmai beszámolóját.

 

 

A már lemondását bejelentő, de hivatalosan a közgyűlés döntéséig még hivatalban lévő elnök elmondta, a 2022-es év egyesületi munkáját már nem befolyásolták a pandémia időszakának korlátozásai, így zavartalanul elvégezhették vállalt feladataikat, majd ezekről időrendbe szedve, részletesen is beszámolt.

 

 

A beszámolóban egyebek mellett egy 2022 decemberében elnyert nagyobb pályázati siker is szerepelt. A tapolcai városszépítők ugyanis az Európa Kulturális Fővárosa projekthez benyújtott sikeres pályázat eredményeként, 10 millió forintos támogatást nyertek el, így a várossal karöltve a házigazdái lehetnek idén a város és faluvédők országos találkozójának. Dr. Décsey Sándor szakmai, majd később Horváth Lászlónénak, az egyesület pénzügyi vezetőjének, bevételekről és kiadásokról szóló beszámolóit egyhangúlag elfogadta a tagság.

 

Bertalan András a Tapolcai Városszépítő Egyesület új elnöke az első sorban, jobbról

 

Később bemutatkozott a közgyűlés előtt Bertalan András. A városszépítő egyesület elnökjelöltje tősgyökeres tapolcaiként jellemezte magát, aki 14 éve dolgozik tárlatvezetőként a Tavasbarlangban. Elmondta, bár az élet más irányba sodorta, de legfőbb érdeklődési területe a történelem. A közelmúltban az elnökség irányából érkezett felkérésre igent mondott, úgy fogalmazott, amennyiben a tagság elfogadja a személyét és bizalmat szavaz számára, akkor “miért ne? “.

 

 

Végül a közgyűlés egyhangú támogatásról biztosította az elnökjelöltet, akit először az elnökségbe szavazott be a tagság, majd az elnöki kinevezését is ellenszavazat nélkül támogatta. Bertalan András, amint azt megtudhatták a jelenlévők, az idei nagyszabású országos találkozó zavartalan lebonyolítását tartja első, nagy kihívást jelentő, de testhezálló feladatának. Hangsúlyozta, az egyesület korábbi hagyományait, munkafolyamatait szeretné továbbvinni, nem kíván jelentős változásokat hozni az egyesület életébe, irányvonalába. /Töreky L./

 

Bertalan András személyében új elnök a Tapolcai Városszépítő Egyesület élén

| hírek, közélet |