A Batsányi János Gimnázium és Kollégium tanulói az elmúlt napokban több történelmi témájú megmérettetésen vettek részt és szép teljesítményt nyújtottak a Szakmai Középiskolásokért Közhasznú Kulturális Egyesület által szervezett versenyek országos döntőin – adta hírül  facebook oldalán a tanintézmény.

 

 

A legmagasabbra Ravasz Dominika (12. B), Balogh Alfonzina és Szőcze Botond Dominik(11. A) összeállítású csapat jutott, ők az Örökségünk ’48 versenyen II. helyezést szereztek. A tanulókat Tarnóczai Géza tanár készítette fel a versenyre. A három fiatal a magyar reformkor, a pesti forradalom, az 1848-1849-es szabadságharc és a kiegyezés témákból, két internetes forduló nyomán jutott be a döntőbe, ahol Kossuth és Görgei fiktív párbeszédét kellett rekonstruálniuk a világosi fegyverletétel előtti időszakból. A zsűri ezenkívül a korszakhoz kötődő kreatív feladatok megoldását várta el a versenyzőktől.

 

 

 

A Szabó Eszter Anna, Bicsérdi Csongor és Merse Benedek (10. A) összeállítású csapat IV. helyen végzett A Magyarország az én hazám versenyen.  A Közép-Duna vidék és Budapest nevezetességei kapcsán történelmi, földrajzi, művészettörténeti ismeretekről kellett számot adni a Batsányi tízedikeseinek. A Kovács Áron, Szalai Attila István és Szigeti Barnabás Ernő (10. A) alkotta csapat VI., míg a Koleszár Bíborka, Nagy Liliána és Németh Petra összeállítású csapat X. helyezést ért el a  Magyarok Európában versenyen, ahol híres magyar feltalálók és találmányok témakörében kellett tájékozottnak lennie tanulóinknak.  Felkészítő tanáruk Riba Erzsébet volt. Az iskola internetes posztjában gratulálunk a tanulók teljesítményéhez és további sok sikert kívánt az elkövetkező megmérettetésekhez is. /tl/ /Fotók: facebook/

 

Országos történelmi versenyek előkelő helyein végeztek a batsányis gimnazisták

| hírek, kultúra, oktatás |