Filmbe illő, ahogy a tapolcai Benedek Ágnes megismerkedett a hatalmas koncentrációt és precizitást igénylő sportággal a sportlövészettel, ahol azóta több kimagasló eredményt is elért.

 

-Kérlek, mesélj róla, hogy kerültél kapcsolatba a sportlövészettel?

 

-A nagypapánkkal, én és a testvéreim kötöttünk egy megegyezést. Ő be szeretett volna lépni az internet világába és megtanulni a laptop használatát, mi tanítjuk őt erre, ő pedig megtanít minket lőni légpuskával. Mikor elvitt minket gyakorolni a lőtérre, le sem tudtam tenni a puskát. Azt mondta, hogy lát bennem tehetséget és ezt egy egyesületben kellene folytatnom. Így kerültem kezdetben a pápai Első Magyar Polgári Lőegyletbe, Nagy Zoltánhoz, majd a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklubba, Keczeli Zoltánhoz és feleségéhez, jelenleg pedig Zalaegerszegen a ZTE Sportlövész Klubban dolgozom a folyamatos fejlődésen, Somogyi Péter kezei alatt.

 

Benedek Ágnes több országos elsőséggel és csúccsal is büszkélkedhet fotó: helyszíni

 

-Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

 

-Nehéz egyet kiválasztani, mert mindegyik a folyamatos fejlődést tükrözi. Azt mondanám, hogy az országos bajnoki címeimre és az országos csúcsaimra. De inkább azokra a versenyekre és eredményekre vagyok a legbüszkébb, mikor érzem, hogy kihoztam magamból mindent, amit csak lehetett.

 

 

-Mivel foglalkozol, mik a jövőbeni terveid?

 

-Ha lehet ezt mondanom, “főállásban” a Pápai Református Gimnázium biológia tagozatának vagyok a tanulója. Számos cél áll a listámon, de a legnagyobb mind közül, hogy bekerüljek a magyar válogatottba. Egyre rangosabb és több versenyen szeretnék részt venni. Ha pedig a tanulmányaimat nézem, Pécsen, Budapesten vagy Gödöllőn szeretnék egyetemista lenni. Nemcsak a jó képzések miatt, hanem legfőképp azért, mert ott tudom folytatni a lövészettel kapcsolatos munkásságomat./hg/

 

Benedek Ágnes sportlövészetben remekel

| hírek, sport |